bani

O asistentă medicală angajată în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a fost arestată ieri, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Femeia a fost prinsă în flagrant în timp ce primea suma de 600 lei de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză, în condițiile în care anterior, la începutul acestei luni, mai primise alți 600 de lei, pentru a interveni în eliberarea unui certificat medico-legal.

Concret, arată investigatorii din cadrul Direcției Generale Anticorupție, asistenta medicală, profitând de influenţa sa, urma să îl convingă pe medicul legist din cadrul aceleiaşi instituţii să elibereze respectivul certificat medico-legal, care să ateste că investigatorul sub acoperire a suferit leziuni traumatice care necesită zile de îngrijiri medicale, pe fondul unei agresiuni fizice exercitate asupra acestuia de către o altă persoană.

Certificatul medico-legal solicitat de cel care urma să o denunțe trebuia să fie ataşat plângerii penale pe care acesta intenţiona să o depună la organele de poliţie competente. Însă, în urma anchetei derulate, s-a descoperit că asistenta medicală își făcuse o obișnuință din a-și rotunji veniturile în acest fel.

În cauză se efectuează cercetări faţă de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, din probatoriul administrat până în prezent reieşind că aceasta a primit, în perioada 10.10.2023 – 11.03.2024, sume de bani în cuantum total de 2.300 de lei şi produse de origine animală de la diferite persoane, care au depus solicitări la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Buzău în vederea eliberării certificatelor medico-legale”, arată DGA.

În urma audierilor, femeia a fost reținută de procurori pentru 24 de ore, iar Tribunalul Buzău a admis ulterior propunerea de arestare preventivă:

Dispune arestarea preventivă a inculpatei SAIŢĂ MARIA pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.03.2024 până la data de 10.04.2024, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cu contestaţie în 48 de ore de la comunicare”.

Articolul precedentElena Lasconi, depre candidatura la prezidențiale: „Mă uit cu admirație la Maia Sandu. Dacă m-aș înscrie în orice cursă, eu mă înscriu ca să câștig”
Articolul următorGabriel Zetea, deputat PSD: „Partidul Social Democrat își dorește să dea Președintele României”