datele, PSD, Partidul Social Democrat
PSD Foto: Facebook

Deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte al PSD, a explicat ieri care este strategia formațiunii politice în perspectiva alegerilor din acest an.

Într-o intervenție la B1 TV, deputatul susține că planuri serioase vizavi de alegerile prezidențiale vor fi făcute abia după europarlamentarele din 9 iunie.

Nu e de mirare, dat fiind că, după acest moment, se va ști exact cam care sunt opțiunile alegătorilor și ce formațiuni sunt în top dar, mai ales, pe ce loc la intenția de vot, dincolo de sondajele de până acum.

Cel puțin până în data de 10 iunie, după alegerile europarlamentare, nici nu se va vorbi despre alegerile prezidențiale. Avem acest hop de trecut (…), unde avem un experiment din nou interesant, o listă comună PSD-PNL cu un mesaj pentru Europa, pentru stabilitate, pentru mai multe fonduri europene pentru România. (…)

În condițiile în care această propunere a actualei coaliții va întruni suficient sprijin din partea românilor și vom avea împreună un rezultat bun, un rezultat care să asigure până la urmă o majoritate în continuare pentru următorii ani în România, atunci o să putem să vorbim în continuare despre un proiect comun de țară, dar după alegerile europarlamentare.

Până atunci, trebuie să ne concentrăm să avem un rezultat bun pentru a avea premisele corecte unui astfel de proiect viitor”, a admis Zetea.

Fără doar și poate social democrații simt însă că le-a venit rândul să dea un șef al statului, dorință exprimară de altfel clar și de deputatul Zetea. Însă totul depinde de vot:

Sigur că Partidul Social Democrat își dorește să dea președintele României. Sigur că în ultimii 20 de ani am avut doar președinți de dreapta, iar PSD vrea să schimbe această abordare a României, cu un președinte de stânga, care să vorbească despre reducerea inechităților sociale, inclusiv printr-un nou sistem fiscal, dar pentru toate aceste lucruri, întâi și întâi, trebuie să cerem votul românilor, să vedem că avem sprijinul popular”.

Articolul precedentAsistentă de la Medicină Legală Buzău, arestată după ce a primit bani pentru un certificat medico-legal
Articolul următorCristian Popescu Piedone despre promisiunile de campanie făcute de Nicușor Dan: „Ce-ai mai mințit cetățenii…”