Sursa Foto: captură video Aleph News

Invitat aseară la Marius Tucă Show, la Aleph News, Victor Ponta a „atacat” inclusiv subiectul sentințelor pronunțate pe fond în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Fostul premier a admis că îi pare rău și, chiar dacă a recunoscut că nu este un fan al lui Traian Băsescu, l-a criticat pe acesta legat de pasivitatea afișată în ceea ce privește condamnarea fiicei sale Ioana, catalogându-l ca un „sub-om”.

Pe lângă această opinie, Ponta a făcut o paralelă și cu alte sisteme de justiție, în condițiile în care, potrivit acestuia, „am ajuns să condamnăm în 2021 pe cineva pentru fapte din 2009”.

Mie îmi place America. Și eu cred că pe Ivanka Trump nu o s-o condamne nimeni niciodată la nimic. Nu îmi place de Băsescu, dar eu nu cred că în America o să îi facă cineva dosar fiicei președintelui. Mi se pare că lupta trebuie să se dea între politicieni”, a spus Ponta.

Discuția a mers ulterior către condamnarea lui fostului președinte francez Nicolas Sarkozy la 3 ani de închisoare și, referitor la sistemul francez, Ponta a zis că nu îi place cum se desfășoară lucrurile. Însă, despre caracterul fostului președinte Traian Băsescu, Ponta a fost tranșant: „Este un sub-om. Cel care nu sare să își apere copilul – din punctul meu de vedere, am trei copii… Cel care nu își apără copiii, eu nu îl înțeleg. În general omul – și nu doar omul, și animalul: la un câine, dacă te iei de pui, la un cal, la ce o fi… Domnule, până te iei de pui, până acolo, aia e. Eu văd că lui îi e bine”, a opinat Ponta.

În dosarul finanţării campaniei prezidenţiale din 2009, Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare, în timp ce fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Decizia pronunțată de Curtea de Apel București nu este definitivă.

Articolul precedentRomânia va scoate temporar de pe piață lotul ABV 2856 a vaccinului Astra Zeneca
Articolul următorCîțu are planuri politice. Ce funcție vizează în PNL