Radiografia Dianei Șoșoacă, în Senat

În cele aproximativ trei luni de când este senator, Diana Șoșoacă nu a avut nicio inițiativă legislativă

Diana Șoșoacă a facut obiectul multor dispute, de la intrarea sa în politică. Ajunsă în Parlamentul României pe listele celor de la PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), proaspăta senatoare s-a remarcat prin desele ieșiri publice, fiecare ieșire fiind și mai controversată decât precedenta.

Șoșoacă, avocata „de suflet” a lui ÎPS Teodosie

Înainte să fie senator, Diana Șoșoacă s-a remarcat prin vehemența cu care protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități, în contextul pandemiei. Ba mai mult decât atât, aceasta a devenit, la un moment dat, avocata lui ÎPS Teodosie, un personaj cel puțin la fel de controversat, ceea ce a stârnit, din nou, un val de reacții fel de fel din partea opiniei publice.

Izgonirea din „Rai”

Cu toate că, cel puțin inițial, Diana Șoșoacă a părut să se potrivească „mănușă” politicii întreprinse de partidul lui George Simion și al lui Claudiu Târziu, o serie de dispute cu Sorin Lavric și Târziu au dus la izgonirea senatoarei din PAUR. Urmarea a fost una firească: o parte din atenția și acuzele Dianei Șoșoacă au început să se îndrepte înspre partidul care i-a dat șansă să devină demnitar.

Ulterior, atenția acesteia s-a mutat înapoi pe Guvern, realizând că se poate lupta cu restricțiile și de una singură, ba chiar mizând pe acest lucru și refuzând, deloc voalat, așa-zisele invitații ale „altor partide” de a fi coopată. „Deocamdată mi-e bine independentă și cred că am reușit să schimb multe lucruri singură.”, spunea Șoșoacă, în urmă cu două zile.

Declarația de avere a Dianei Șoșoacă

Din declarația de avere a senatoarei, aflăm că deține patru terenuri în Ilfov, Dâmbovița și Vâlcea, dobândite ori prin donație, ori prin cumpărare/partaj. Tot prin cumpărare și partaj, Șoșoacă deține și trei clădiri în județul Dâmbovița, de 89, 58 și respectiv 30 mp. Conduce un autoturism Opel Corsa achiziționat în 2015 și are, potrivit aceleiași declarații, obiecte de artă (probabil moștenite) „din familie”.

Nu are plasamente sau investiții, însă are patru conturi bancare în care se află 35.000 lei, 6.775 (nu se menționează dacă sunt euro, lei, dolari sau altceva), 5.000 lei și 7.000 lei.

Din cabinetul de avocatură câștigă anual 250.000 lei, însă și 28.000 lei (tot anual), pe baza secretariatului pe care și-l face singură.

Activitatea în Senat, „vorba lungă, sărăcia omului”

Cu toate că dă impresia unui personaj „pus pe treabă”, datorită debitului verbal și a acidității, în cele aproximativ trei luni de când este senator, Diana Șoșoacă nu a avut nicio inițiativă legislativă. A colecționat, însă un număr de cinci declarații politice intitulate altfel:

  • „Crimele din spitalele din România în timpul pandemiei COVID-19”
  • „Jos masca!”
  • „Lovitura de grație dată economiei României”
  • „Anularea termoscanării”
  • „Societatea românească și vaccinarea”

Șoșoacă pornește războiul împotriva „televiziunilor mainstream”

Articolul precedentUn deputat PNL se simte prigonit: ”Biserica devine țintă a mesajelor seculariste promovate agresiv de USR-PLUS”
Articolul următorEmil Boc, vaccinat cu AstraZeneca din lotul „problemă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.