Un deputat PNL se simte prigonit: ”Biserica devine țintă a mesajelor seculariste promovate agresiv de USR-PLUS”

Pentru a evita și alte explozii de genul acesta, Ministerul Sănătății a înlocuit schița cu alta, în care apar și cruciulițele buclucașe

Ministerul Sănătății a pus, pe pagina de Facebook, un update Covid, în care povestea cum o să se poată vaccina mai multe persoane, că se deschid mai multe fluxuri de vaccinare, informații din astea pur administrative, să spunem.

Și-au pus și-o poză, pe lângă text.

O schiță, mai bine zis, a unei clădiri. Am văzut poza, am citit mesajul, am trecut mai departe. Nu mi-a atras nimic atenția în mod deosebit.

Dar nu! Nu e așa! Cică schița aia reprezintă Catedrala Ortodoxă din Timișoara. La care – stupoare! – autorități oculte i-au scos crucile, ca niște masoni-reptilieni-neo-marxiști ce sunt, pentru a ne spăla pe creier și a ne depărta de dreapta credință ortodoxă!

N-o spun eu, că pe mine nu m-ar fi dus mintea atât de departe. O spune domnul Daniel Gheorghe, deputat PNL de Ilfov.

Deputat PNL: Guvernul cenzurează Sfânta Cruce

El a preferat să nu vadă mesajul în sine, a preferat să se agațe de faptul că desenului ÎI LIPSESC CRUCILE!

Și, de aici, acest mesaj halucinant, tot pe Facebook:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, jignește comunitatea creștină din România și denigrează prin imagine și cenzurarea Sfintei Cruci, Catedrala Ortodoxă din Timișoara, un simbol al capitalei Banatului! Nu înțeleg care este scopul pentru care Biserica devine țintă a mesajelor seculariste promovate în mod agresiv de activiștii USR-PLUS. Astea au devenit prioritățile echipei conduse de Vlad Voiculescu în plină pandemie? Cu propaganda secularistă se ocupă Ministerul Sănătății? Nu știam să aibă asemenea atribuții vreun minister din România, cu atât mai puțin un minister care se preocupă de cea mai mare criză sanitară a timpurilor de astăzi! Cer public lui Vlad Voiculescu să retragă de urgență această imagine care insultă profund o societate care își trage rădăcinile din Creștinism iar nu din ideologia neo-marxista atât de la modă astăzi pentru unii!

Cu mare artă, îmbină politica, sănătatea, USR-PLUS, simbolul Banatului, creștinismul, ortodoxismul și doctrina neo-marxistă, pentru a crea o conspirație de proporții.

Ei vor să ne depărteze de credință! Vor să ne facă să ne uităm rădăcinile! E un mesaj agresiv și violent împotriva creștinilor!

Valuri de foc și de pucioasă s-au rostogolit și-n comentarii, în care bunii creștini nu s-au dezis de bunele obiceiuri, și-au aruncat cu răutăți diverse, poate-poate le remarcă bunul Dumnezeu patosul cu care apără dreapta credință.

Pentru Daniel Gheorghe, crucea nu se discută, se execută

Nu reușesc să-mi dau seama cum ar putea o schiță să afecteze credința unora care se bat cu pumnul în piept că, uite, ce credincioși sunt. Nici de unde până unde o schiță care însoțește un text administrativo-informativ atacă biserica. Nici cum insultă o societate întreagă.

Bine, nici cum își trage societatea noastră rădăcinile din creștinism nu prea înțeleg. Mi-l și imaginez pe Traian, stând la o cafea cu Decebal și bătând palma despre cum, odată pusă la punct marea naștere a minunatului nou popor român, trec cu toții la creștinism. Și nu la orice fel de creștinism, ci direct la ortodoxism. Daci, romani, toți de-a valma, o mare și fericită familie de ortodocși.

Oricum, pentru a evita și alte explozii de genul acesta, Ministerul Sănătății a înlocuit schița cu alta, în care apar și cruciulițele buclucașe.

Acum urmează două variante:

Cea în care domnul Daniel Gheorghe răsuflă ușurat, pentru că buna credință a triumfat, din nou. Balaurul a fost ucis, pandemia e stinsă, universul e salvat.

Sau, a doua, în care se felicită că a avut dreptate, și-a reușit să desconspire încă o conspirație ocultă, poate cea mai mare de la JFK încoace.

Oricare ar fi rezultatul, concluzia e una singură: extremismul (în absolut orice domeniu) nu face decât din ce în ce mai mult rău. Și dacă alegi să amesteci religia cu politica ar fi bine să ai mare grijă, să nu aluneci pe panta extremistă.

Până la urmă, drumul spre iad e pavat cu bune intenții, nu-i așa?

Articolul precedentPolițiști din Germania, suspectați că ar avea convingeri de extremă dreaptă
Articolul următorRadiografia Dianei Șoșoacă, în Senat
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.