Polițiști din Germania, suspectați că ar avea convingeri de extremă dreaptă

Între anii 2013 și 2018 au avut loc peste 200 de crime, majoritatea victimelor fiind cetățeni ce aparțin minorităților etnice

În urma vacarmului creat în jurul zvonurilor potrivit cărora, în rândul poliției din Germania ar exista inclusiv simpatizanți ai grupurilor de extremă dreaptă, autoritățile au declarat că, într-adevăr, ar exista ofițeri cu asemenea convingeri, însă nu s-ar fi detectat nicio rețea extremistă în rândul acestora, relatează DW.com.

Autoritățile din Germania au întocmit un raport pentru a stabili dacă în rândul poliției se află rețele extremiste

Instanța din Wuppertal, Germania, a decis că un nazist de 96 de ani este inapt pentru proces

Potrivit declarațiilor ministrului de Interne din Germania, nu ar fi fost detectată nicio rețea de extremă dreaptă în statul Rhine-Westphalia de Nord (NRW), fiind vorba despre cazuri izolate a unor agenți de poliție ce ar fi fost identificați ca fiind simpatizanți ai mișcării extremiste.

Mai exact, vorbim despre un număr de 273 de acuzații și măsuri disciplinare aplicate împotriva a 170 de ofițeri de poliție, totuși. 72 din cele 273 de măsuri luate împotriva acestora au fost finalizate.

Ce a stârnit scânteia?

În 2011, Germania se confrunta cu unul dintre cele mai mediatizate procese ale sale, secondat de procesul de la München, referitor la crimele cu caracter rasist comise de membrii extremei drepte. Mai exact, între 2013 și 2018 au avut loc peste 200 de crime, majoritatea victimelor fiind cetățeni ce aparțin minorităților etnice sau a străinilor. Cu această ocazie s-a descoperit faptul că multe dintre aceste crime au fost trecute cu vederea de anumiți agenți de poliție, banuiți ulterior că ar avea convingeri de extremă dreaptă.

Articolul precedentBirchall îl taxează pe Năsui, după ce ministrul s-a pozat pe trotuar, cu trotineta
Articolul următorUn deputat PNL se simte prigonit: ”Biserica devine țintă a mesajelor seculariste promovate agresiv de USR-PLUS”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.