Cîțu aseamănă campania „anti-mască” ca o acțiune teroristă

„Agenția Europeană a Medicamentului menține aceeași opinie - campania de vaccinare trebuie să continue”

Potrivit relatărilor premierului Florin Cîțu, Agenția Europeană a Medicamentului ar fi declarat că nu există indicii care să susțină ideea unor reacții adverse în cazul vaccinului Astra Zeneca: „Nu s-a schimbat nimic, iar campania trebuie să continue. Campania împotriva vaccinării și măștilor e similară cu o acțiune a teroriștilor”, a declarat azi premierul, potrivit Mediafax.

Premierul Cîțu insistă să continuăm vaccinarea cu Astra Zeneca

„Agenția Europeană a Medicamentului menține aceeași opinie – campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor tipuri de reacții adverse. Nu s-a schimbat nimic.”, a mai spus Florin Cîțu.

România va scoate temporar de pe piață lotul ABV 2856 a vaccinului Astra Zeneca

De asemenea, Florin Cîțu a ținut să precizeze că, la nivel european, vorbim despre 5 milioane de persoane vaccinate cu Astra Zeneca. În plus, în Marea Britanie, Astra Zeneca beneficiază de exclusivitate.

„Trebuie să avem încredere în experți că își vor face treaba în continuare. Am încredere în experții Agenției Europene”, a mai spus Cîțu.

Premierul, vehement împotriva campaniei anti-mască

Mai mult decât atât, prim-ministrul a mai spus că există anumite asemănări între cei care organizează acțiuni anti-mască și teroriști, amintind inclusiv despre campania anti-vaccinare. Reamintim că duminica trecută, câteva sute de persoane au invadat Parcul Izvor din Capitală, pentru a participa la un protest în care cereau renunțarea la obligativitatea de vaccin. De menționat că nu există o astfel de obligativitate.

„În același timp, în România de un an există o campanie împotriva acestor acțiuni ale guvernului. Există o campanie împotriva măștilor, există o campanie împotrivă vaccinării. Din punctul meu de vedere aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști, pentru că a zădărnici aceste acțiuni ale guvernului, care au ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului fără date”, adaugă Florin Cîțu.

În plus, acesta a insistat că decizia suspendării lotului ABV 2856 AstraZeneca a fost luată de specialiști.

Articolul precedentNoua șefă a ACROPO lucrează în regim de „telemuncă”, din Franța
Articolul următorBirchall îl taxează pe Năsui, după ce ministrul s-a pozat pe trotuar, cu trotineta
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.