Noua șefă a ACROPO lucrează în regim de „telemuncă”, din Franța

Soțul Gabrielei Dan Unterseh, cartea de vizită a acesteia

În data de 8 martie, la propunerea Alianței USR PLUS, Gabriela Dan Unterseh a fost propusă șefă la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere OffShore la Marea Neagră-ACROPO. Și cu toate că prezența acesteia „la birou” ar fi fost necesară, Unterseh pare să nu fi ajuns la sediu nici până în ziua de astăzi, lucrând în regim de „telemuncă”, din Franța. Mai mult decât atât, relatează Hotnews, aceasta ar fi aflat de numirea sa în fruntea instituției chiar în ziua în care a fost numită oficial, fiind luată prin surprindere de decizie. „Am aflat de HG pe 8 martie când a fost semnată și a apărut în Monitorul oficial. Cu toate că am încercat încă din ianuarie să aflu când ar putea fi semnată HG pentru a putea anticipa, am aflat abia după semnătură”, a scris Gabriela Dan Unterseh pe contul său de Facebook.

Se anticipează că Unterseh va continua să fie indisponibilă și pe viitor

Surse din cadrul companiei și-ar fi manifestat îngrijorarea vis-a-vis de o eventuală lipsă de disponibilitate a noului șef al ACROPO. Cu toate astea, potrivit sursei citate anterior, Unterseh ar fi declarat că în cursul zilei de astăzi va sosi în București pentru a-și prelua, în mod oficial, mandatul. De remarcat că sediul principal al companiei este la Constanța, în Capitală funcționând cel secundar.

„Am plecat de acasă și sunt în drum către aeroportul din Beauvais, pentru că da, locuiesc în Franța de 21 de ani. La București, voi merge direct la sediul ACROPO unde-mi voi întâlni colaboratorii și voi prelua mandatul”, adăugând că și-ar fi întrerupt de urgență contractul cu Fugro, în momentul în care a aflat de punerea în funcție la ACROPO.

Cine este Gabriela Dan Unterseh?

Conform descrierii USR PLUS, Gabriela Dan Unterseh a absolvit Facultatea de Geologie din Bucureşti (1997-2000), după care a obținut o diplomă de masterat la Universitatea Montpellier (2002-2003), dar și un doctorat. Momentan, aceasta locuiește în Courbevoie, Franța.

Barna, chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă

Soțul, cartea de vizită a noului șef ACROPO

Poate cel mai neobișnuit detaliu al prezentării pe care Alianța i-o face Gabrielei Dan Unterseh, este menționarea soțului acesteia, ca ca punct de referință a competențelor sale. Stephan Luis Unterseh este specialist și doctor în geofizica și pericole geologice, lucrând, în acest moment, la TOTAL SA. Din anul 2000 până în 2009 ar fi lucrat, de asemenea, în cadrul Fugro. Soțul Gabrielei Dan Unterseh este specializat în geologie și abordează des tema petrolului și a tehnologiilor offshore, se mai arată în descrierea USR PLUS a noii șefe ACROPO.

Articolul precedentCîțu are planuri politice. Ce funcție vizează în PNL
Articolul următorCîțu aseamănă campania „anti-mască” ca o acțiune teroristă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.