Barna, chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă

Copreședintele USR PLUS nega, la momentul respectiv, acuzațiile emise de publicația Rise Project

Copreședintele USR PLUS și totodată unul dintre cei doi vicepremieri, Dan Barna, a fost invitat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF) în legătură cu celebrul reportaj apărut publicat de Rise Project, în 2019. La momentul respectiv, politicianul sugera că este vorba despre o anchetă „comandată politic”.

„Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil și vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfășurat-o înainte de a intra în politică. În aceste zile solicitarea mea a dat roade și am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, <furnizarea informațiilor pe care le dețineți în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul proiectului> aflat în verificare. Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna va „onora” invitația DLAF

„Acum sper că odată cu această invitație, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să își încheie parcursul și să scurteze drumul adevărului către lumină. Adevărul, onestitatea și transparența au caracterizat întreaga mea carieră – în politică și înainte – iar prezența mea la DLAF este exact garanția că asta nu este un slogan, ci un crez”, a mai spus vicepremierul Dan Barna.

Reamintim că publicația Rise Project a publicat, în anul 2019, un articol în care se aduceau acuzații firmei lui Dan Barna, amintindu-se de multele proiecte eșuate, sugerându-se că acesta ar fi, în realitate „supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”, relatează Mediafax.

Chestionat despre acuzațiile emise de Rise Project, Dan Barna susținea, la momentul respectiv, că publicația ar fi primit o comandă politică, adăugând că, în realitate, nu ar exista nicio neregulă în proiectele întreprinse de firma sa.

Șoșoacă pornește războiul împotriva „televiziunilor mainstream”

Articolul precedentȘoșoacă pornește războiul împotriva „televiziunilor mainstream”
Articolul următorUdrea află azi dacă va fi, sau nu, plasată sub control judiciar
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.