Udrea află azi dacă va fi, sau nu, plasată sub control judiciar

Potrivit surselor, inculpata ar fi cerut ca detaliile expuse să fie secretizate, întrucât are intenția de a dezvălui informații de ordin personal

Inițial, Curtea de Apel Bucureşti a respins, în data de 5 martie, cererea DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar după decizia de condamnare la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009. „În baza art. 399 alin. (10) rap. la art. 214 C.proc.pen. respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie de luare a măsurii controlului judiciar faţă de inculpata Udrea Elena Gabriela”, se arata în decizia Curţii de Apel Bucureşti. În momentul de față se așteaptă decizia instanței cu privire la apelul DNA. Potrivit Digi24 inculpata ar fi cerut ca detaliile expuse să fie secretizate, întrucât are intenția de a dezvălui informații de ordin personal.

Primele declarații ale fostului ministru, înainte de decizie

Nu contează cine e în complet. Eu m-am întors în țară, având dosare pe rol. M-am întors în țară special să particip la judecarea acestor dosare, pentru că eu cred că singura soluție pentru a obține achitările pe care eu cred că le merit, cred că sunt legale, este să mă prezint în fața instanței. M-am prezentat timp de doi ani la fiecare termen. Cât privește că m-am exprimat în fața presei și am criticat decizia pe fond, în continuare consider că este o decizie profund ilegală, profund imorală și nedreaptă și nu consider că am încălcat cu ceva independența justiției”, a spus Elena Udrea.

Cum a început totul pentru Elena Udrea

Elena Udrea a insistat, în sala de judecată, că nu are intenția să părăsească România, așa cum ar fi sugerat procurorii DNA, adăugând că o astfel de măsură ar fi inutilă, întrucât „statul român te aduce de oriunde”.

Procurorul DNA a spus, în fața CAB, că este nevoie ca Elena Udrea să fie plasată de urgență sub control judiciar, analizând declarațiile ulterioare ale acesteia care, potrivit acestuia, ar fi arătat disprețul pe care fostul deminitar îl are pentru justiția română. Ca răspuns acuzațiilor, Udrea a spus că este important ca ea să-și spună punctul de vedere, folosind ca exemplu o situație similară ce o vizează pe Laura Codruța Kovesi. În plus, a adăugat, aceasta, îndepărtarea ei de copil pentru o perioadă de opt ani „ar produce efecte grave pentru societate”.

Elena Udrea vrea să își crească copilul, în libertate, în România

Articolul precedentBarna, chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă
Articolul următor„Războiul gunoaielor” din Sectorul 2, în instanță
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.