Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Primăria Capitalei a deschis, vineri, Centrul Comunitar Grivița-Cișmigiu. Centrul este dedicat oamenilor fără adăpost din București.

E un proiect al Primăriei Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială, realizat în cooperare cu Asociația Carusel, cu scopul de a acorda asistență de primă necesitate sub formă de hrană caldă, îmbrăcăminte și servicii de curățenie personală celor aflați în nevoie”, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan, conform publicaţiei Gândul.ro.

Persoanele fără adăpost vor primi, pe lângă hrană, şi consiliere psihologică

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au ţinut să precizeze că persoanele fără adăpost pot veni la centru de luni până joi, între 12:30 și 17:30.

Conform declaraţiilor oferite de Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei, persoanele vor primi o masă caldă, duș şi haine curate.

Mai mult, centrul asigură sprijin în obținerea documentelor de care au nevoie, precum şi consiliere psihologică și vocațională. Din program fac parte şi cursuri de educație pentru sănătate sau educație financiară.

Oamenii vor primi şi o vorbă bună, respect și siguranță”, a precizat Horia Tomescu.

Centrul este deschis în parteneriat cu Asociația Carusel, o organizație umanitară care oferă servicii sociale oamenilor străzii sau altor persoane aflate în situații de vulnerabilite

În prima zi, oamenii străzii au fost așteptați cu un meniu sofisticat, respectiv „Pulled Pork” (friptură de porc în stil american), supă cremă de morcovi cu curry, totul asezonat cu ulei de măsline aromatizat, mai arată sursa citată.

Împreună cu Asociația Carusel, deschidem azi un nou centru de zi pentru cei mai vulnerabili dintre bucureșteni. Locaţia este la numai câțiva pași de parcul Cișmigiu, pe Strada Sfântul Constantin nr. 8”, a mai declarat viceprimarul Capitalei.

Articolul precedentCiolacu: „Justiția a făcut azi dreptate pentru Valeriu Zgonea”
Articolul următorGheorghe Dincă, principalul suspect în Dosarul Caracal, dă în judecată statul român
Jurnalist full-time / Pesimist part-time