Marcel Ciolacu / Foto: Facebook
Advertisement

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a salutat achitarea lui Valeriu Zgonea, fost șef al Camerei Deputaților, care fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de Tribunalul București, într-un dosar de trafic de influență, cu fapte săvârșite în perioada 2012-2013. Decizia Curții de Apel București este definitivă. Judecătorii au dispus eliminarea probelor obținute de procurori cu ajutorul înregistrărilor obţinute de SRI pe mandat de siguranţă naţională (MSN) de culegere de informații, conform surselor judiciare consultate de G4Media.

„Justiția a făcut azi dreptate pentru Valeriu Zgonea! Știu că nimeni nu îi poate da înapoi timpul pierdut, sănătatea și suferința îndurate în acești cinci ani de calvar, dar mă bucur că până la urmă adevărul a ieșit la lumină! Vali Zgonea este un om bun, un social-democrat adevărat, care nu a meritat toate aceste lucruri”, a scris Marcel Ciolacu pe contul său de socializare.

Admis apel – Dec.pen.127/A/11.02.2022-În temeiul art. 421 alin. 1 pct.1 lit. b C.proc.pen., respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, împotriva sentinţei penale nr. 126/03.02.2020, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 48938/3/2017. (…) achită pe inculpatul ZGONEA VALERIU-ŞTEFAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influen?ă, prevăzută de art. 291 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 5 alin. 1 C.pen. În baza art. 404 alin. 4 lit. c) Cod de procedură penală ridică măsurile asigurătorii instituite prin Ordonanţa din data de 28.12.2017 de DNA-Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosarul nr.161/P/2015, asupra contului bancar deschis la Banc Post – Sucursala Dolj, nr.X, Cod IBAN X, aparţinând inculpatului ZGONEA VALERIU-ŞTEFAN, până la concurenţa sumei de 62.143 lei.

Minuta Curții de Apel București

Foloasele necuvenite: servicii de turism și cheltuieli legate de o casă de vacanță

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA Ploiești, „în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcția de președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte al unei formațiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă a lui Dobrică Dumitru. Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna. La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”, se arăta în comunicat DNA.

Ponta, dramatic: ”Tăriceanu a suferit umilințe, pierderi personale și politice”

Advertisement
Articolul precedentPolițiști clujeni,  cercetați într-un dosar penal de fraudă
Articolul următorHrană caldă, haine și servicii de curățenie pentru oamenii fără adăpost din Bucureşti