Foto: Digi24
Foto: Digi24

Indiferent de opiniile politice, Ponta continuă să-l apere pe liderul ALDE, inclusiv în fața judecătorilor care, paradoxal, l-au găsit nevinovat pentru acuzația de abuz în serviciu.

Vestea conform căreia Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat în dosarul privind incompatibilitatea unui fost senator este discutată de către liderul PRO România care deplânge soarta lui Tăriceanu, într-o postare publicată pe contul de Facebook.

Empatie, ipocrizie sau viitoare jocuri politice: ”Cine îi dă înapoi lui Călin Popescu Tăriceanu umilința?”

Deși aplaudă intervenția legii, Victor Ponta pare să îl compătimească pe președintele Alianței Liberalilor și Democraților, arătând că acesta ar fi suferit numeroase umilințe, pierderi personale și politice.

Mă bucur văzând că judecătorii continuă să facă dreptate aplicând legea. Dar cine îi dă înapoi lui Călin Popescu Tăriceanu umilința, nervii, pierderile personale și politice? Cine răspunde? Cine repară? Știu. Nimeni ! Clasic deja”, a scris liderul PRO România pe Facebook.

Relația dintre Tăriceanu și Ponta a durat aproximativ 3 luni. ALDE și PRO România s-au desparțit din cauza diferențelor doctrinare și de viziune

În octombrie 2020, conducerile Pro România și ALDE au decis fuziunea dintre cele două partide politice. Colaborarea dintre Ponta și Tăriceanu a venit după rezultatul slab de la alegerile locale, unde Pro România a obținut puțin sub 5%, iar ALDE sub 3%.

Trei luni mai târziu, Tăriceanu și Ponta se despart, Pro România convocând Congresul pentru întreruperea fuziunii cu ALDE.

Astăzi, 7 decembrie, instanţa supremă a decis achitarea lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la uzurpare de calităţi oficiale, considerând că faptele nu există. Achitarea fusese solicitată, la ultimul termen, chiar de procurorul de şedinţă. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă.

Articolul precedentCîțu: „Toate pensiile vor trece pe sistem de contributivitate”
Articolul următorNelu Tătaru: „Sistemul medical din România e un sac fără fund”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time