Nelu Tătaru (Digi 24)

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a spus că sistemul medical de la noi din țară are nevoie de o schimbare radicală. „Spuneam, la un moment dat, că sistemul medical din România e un sac fără fund”, a scris Tătaru pe Facebook.  Mai mult, el e de părere că  Guvernul trebuie să vină cu modificări urgente, altfel „nu vom obține nimic.”

Politicianul a precizat că trebuie răsplătită munca și performanța cadrelor medicale. ”Trebuie să răsplătim munca, performanţa. Atunci vom avea şi un pacient mulţumit”, a afirmat Tătaru.

Nelu Tătaru: „Trebuie să creștem confortul și profesionalismul”

Fostul ministru al Sănătății a precizat că există o discrepanță între sistemul medical privat și cel de stat. Mai mult, Tătaru consideră că serviciile medicale trebuie îmbunătățite pentru ca pacientul să nu fie nevoit să fie tratat în condiții inumane.

„S-a discutat mult, chiar în contradictoriu, despre serviciile din sistemul privat sau public de sănătate. În condiţiile în care singura idee era să creştem confortul sau profesionalismul pe care îl găsim într-o parte şi în cealaltă nu. Precum şi managementul pe care trebuie să îl impunem în urmărirea unui pacient”, a scris, marţi, pe Facebook, Nelu Tătaru. 

De asemenea, liberalul afirmă că se  merge şi din inerţia în care specialistul nu e plătit pe performanţă, ci are un salariu pe lună. „Trebuie să răsplătim munca, performanţa. Atunci vom avea şi un pacient mulţumit”, a conchis Nelu Tătaru. 

Fostul ministru al Sănătății este pentru introducerea certificatului verde

Nelu Tătaru a precizat în urmă cu câteva săptămâni că „cu cât întârziem aprobarea Certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare.”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă se va ţine cont de creşterea cazurilor dintr-o localitate timp de trei sâptămâni consecutive.

Totodată, Partidul Național Liberal (PNL) susține adoptarea proiectului legislativ privind certificatul verde. Florin Cîțu, președintele Senatului, a precizat că o astfel de decizie ar ajuta economia și campania de vaccinare.

Proiectul de lege privind introducerea certificatului COVID ( vaccinare, persoane testate și trecere prin boală) la locul de muncă este blocat în continuare în Camera Deputaţilor.

Certificatul digital COVID-19 este în vigoare din data de 1 iulie 2021. El facilitează libera circulație pe durata pandemiei.

Nelu Tătaru: „Cu cât întârziem aprobarea certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare”

Articolul precedentPonta, dramatic: ”Tăriceanu a suferit umilințe, pierderi personale și politice”
Articolul următorCamera Deputaților a decis amânarea obligativității montării repartitoarelor de energie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.