Vouchere de vacanță

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a anunţat cercetarea a 60 de angajaţi din cadrul instituţiei într-un dosar penal privind fraude cu vouchere de vacanţă, relatează Agerpres.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, în acest moment precizăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj are calitatea de persoană vătămată în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care vizează infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice acordate cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj (…). Cercetările demarate vizează un număr de 60 de efective din cadrul Inspectoratului”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Cluj.

Guvernul este somat să reintroducă vouchere de vacanță, pe o perioadă de 5 ani

Potrivit sursei citate, asemenea comportamente sau acțiuni necorespunzătoare nu sunt tolerate în cadrul instituţiei. Mai mult, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a precizat că acordă sprijin „anchetei demarate de către unitatea de parchet, în vederea clarificării situaţiei de fapt şi deservirii intereselor justiţiei”.

Anunțul IPJ Cluj vine la numai trei săptămâni după ce în județul Mureș și Capitală au avut loc mai multe percheziții într-un dosar asemănător, cu un prejudiciu estimat de 1.000.000 de lei. „Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați”, se arată într-un comunicat.

Altfel, potrivit Alianței pentru Turism, voucherele de vacanță, ce pot fi utilizate numai pe teritoriul României, stimulează dezvoltarea turismului intern, venind în sprijinul balanței de plăți a României. Voucherele de vacanță pot fi acordate atât celor din sectorul public, aceștia având cea mai mare pondere, cât și celor din sectorul privat. De altfel, în primele trei trimestre ale anului 2021, cei din „privat” au alocat angajaților vouchere în valoare de peste 52 de milioane de lei, valoare ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în 2020.  

Percheziții în Mureș într-un dosar privind înșelăciuni cu tichete de vacanță

Articolul precedentMinisterul Justiției a căzut la un acord cu CSM: proiectul privind desființarea SIIJ, avizat favorabil
Articolul următorCiolacu: „Justiția a făcut azi dreptate pentru Valeriu Zgonea”