Foto: România TV
Foto: România TV

Alianța pentru Turism cere Guvernului vouchere de vacanță pe 5 ani.

Alături de alte organizaţii, APT a susţinut că este nevoie de reintroducerea voucherelor de vacanță pentru toate categoriile de angajați.

Vouchere de vacanţă: recompense normale pentru multe țări europene, precum Franța, Ungaria, Lituania sau Cehia

Este nevoie ca acest proces să înceapă cu anul 2022, organizaţiile propunând guvernului o formulă îmbunătățită.
Reprezentanții ANT au precizat că, în condițiile actualei crize severe de personal, voucherele de vacanță reprezintă un factor de motivare puternic pentru angajații din domeniul public și privat.

Deși s-a creat falsa percepție că angajații din sectorul privat nu pot beneficia de voucherele de vacanță, cifrele dovedesc contrariul, indicând interesul în creștere al angajatorilor privați pentru această formă de incentivare. De exemplu, de la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaților vouchere de vacanță în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent. Creșterea motivației și eficienței angajaților, refacerea energiei fizice și intelectuale a acestora constituie o parte dintre beneficiile aduse forței de muncă”, au susţinut membrii Alianţei pentru Turism.

Voucherele de vacanţă stimulează turismul intern, sprijinind economia României

Conform unui comunicat emis de reprezentanţii Alianţei pentru Turism, voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pentru servicii turistice în România. Acestea stimulează dezvoltarea turismului intern și sprijinind balanța de plăți a României.

Firește, acordarea acestora implică facilități fiscale pentru angajatori. Voucherele sunt incluse într-un sistem electronic, iar plățile sunt simple, rapide și în siguranță, la POS sau online”, mai arată membrii APT.

Articolul precedentInspectori ANAF Constanța, condamnați cu suspendare pentru mită. Li s-a interzis și să lucreze în instituție
Articolul următorNelu Tătaru: „Cu cât întârziem aprobarea certificatului verde, cu atât va scădea campania de vaccinare”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time