Stelian Ion înaintează Guvernului proiectul pentru desființarea SIIJ

Ministrul a spus că desființarea acestei secții înseamnă „o normalizare, o promisiune pe care am făcut-o, un punct clar în programul de guvernare”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, în cursul acestei dimineți, că ar fi semnat proiectul care prevede desființarea SIIJ, acțiunea fiind una pe repede-înainte, acesta fiind trimis deja la Guvern spre aprobare, relatează Mediafax. Decizia vine în condițiile în care CSM a dat vot negativ, ceea ce, în mod cert, va inflama spiritele.

„În această dimineață, am semnat și am trimis către Guvernul României propunerea de proiect pentru desființarea SIIJ. După cum știți, ieri a fost o ședință în cadrul CSM, o ședință lungă, în care s-a dezbătut acest proiect, s-a dat un aviz negativ. Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ și am decis, în urma analizării tuturor argumentelor să trimit mai departe acest proiect”, a spus ministrul Justiției, Stelian Ion.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, îi sfătuiește pe magistrați să nu se pensioneze anticipat

Ministrul Stelian Ion a mai spus că desființarea acestei secții ar înseamna o normalizare, o promisiune pe care, la un moment dat, ar fi făcut-o și pe care își dorește să o transforme într-un punct clar în programul de guvernare.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ proiectului care prevede desființarea Secției pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), în cursul zilei de ieri.

Protest împotriva desființării SIIJ

Reamintim că, tot în cursul zilei de ieri, un mic protest izbucnea în fața Ministerului Justiției, protestatarii cerând anularea desființării Secției pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ). Manifestantii au venit cu pancarte cu mesaje precum: „Stop abuzurilor din Justiție”, „Stelian, nu uita, Justiția nu e a ta” și au scandat „Hoții!” și „Vrem dreptate!”

La protest participa inclusiv fosta membră PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) Diana Șoșoacă. Aceasta era preluată de jandarmi și chestionată în privința legăturii pe care ar putea să o aibă în organizarea acestui proiest, însă și în legătură cu faptul că senatoarea nu purta mască.

Șoșoacă, preluată de jandarmi, la protestul din fața Ministerului Justiției

Articolul precedentFostul senator Florina Presadă spune adio USR-PLUS, după o numire la Ministerul Dezvoltării
Articolul următorConstanța: o femeie a predat poliției 10.000 de euro, pe care i-a găsit într-un centru comercial
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.