Ministrul Justiției, Stelian Ion, îi sfătuiește pe magistrați să nu se pensioneze anticipat

În cursul zilei de ieri, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall îi sfătuia, la rândul ei, pe Stelian Ion să țină cont de această sugestie

Constănțeanul Stelian Ion, ales ministru al Justiției în noul Executiv, le-a recomandat magistraților să nu se pensioneze înainte de vreme, întrucât acest lucru ar putea să dea naștere unor degringolade în justiție, existând precedent în acest sens. Pe de altă parte, ministrul a mai spus că are intenția să propună stoparea creșterii vârstei de pensionare a magistraților. Cu toate astea, Stelian Ion și-a menținut ideea potrivit căreia reversul medaliei nu este o opțiune, astfel că anunțat că se pregătește un text de lege care, în cazul în care ar fi abrogat, ar putea să le limiteze acestora dreptul de a se pensiona anticipat.

Posibile modificări începând cu 1 ianuarie 2022

„În urma analizei pe care am făcut-o cu privire la subiectul vârstei de pensionare a magistraţilor, am ajuns la concluzia că nu este oportună creşterea vârstei de pensionare a acestora, însă voi propune abrogarea textului de lege adoptat în anul 2018 referitor la pensionarea anticipată, care ar urma să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2022″, a precizat Stelian Ion.

Într-o notă pozitivă, Stelian Ion a mai spus că se va încerca încurajarea magistraților de a rămâne de bunăvoie în sistem.

„Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a găsi soluţii pentru încurajarea oamenilor să rămână de bunăvoie în sistem, să contribuie cu experienţa lor la îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie şi să se simtă pe deplin apreciaţi pentru munca pe care o depun”, precizează ministrul Justiţiei, constănțeanul Stelian Ion.

Ana Birchall îi dă ponturi lui Stelian Ion

De menționat că, în cursul zilei de ieri, fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall posta un mesaj pe pagina sa de socializare în care îi recomanda actualului ministru Stelian Ion să țină cont de problema pe care sistemul judiciar românesc o are, prin pensionarea anticipată a magistraților creându-se luări de la zero ale proceselor, astfel anumite probe pierzându-și valabilitatea.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPremierul Cîțu spune că social democrații citează greșit din documentele CE, deoarece sunt în engleză, „iar la PSD este clar o barieră acest lucru”
Articolul următorAvocatul Poporului vrea să știe mai multe despre vaccinarea împotriva Covid 19
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.