Foto: Digi24
Foto: Digi24

Florin Cîțu a declarat că PSD care nu a susținut proiectul de lege depus în Parlament cu privire la adoptarea certificatului verde la locul de muncă.

De asemenea, preşedintele PNL a ţinut să reamintească faptul că, în coaliție, PNL și UDMR au fost favorabile proiectului. Cu toate acestea, social-democraţii s-au împotrivit.

Cîțu acuză PSD pentru neadoptarea certificatului verde

Există un proiect de lege în Parlamentul României care a făcut să ducă rata de vaccinare din nou la 100.000 de persoane pe zi. (Proiectul – n.r.) nu este mort, este la Camera Deputaților. Din păcate, nu a fost susținut de actualii parteneri de coaliție atunci când a fost în Parlamentul României. Eu în continuare cred că este varianta de compromis cea mai bună dacă se dorește în coaliție. Nu pot doar eu singur să-l susțin. Noi l-am votat atunci, din păcate la Senat a avut acel rezultat”, a declarat Florin Cîțu, marți seară, la TVR.

Adoptarea certificatului verde în România a dus la creșterea ratei de vaccinare

Mai mult, preşedintele PNL a precizat că proiectul beneficiază de susținerea a doar două partide din coaliție, PNL și UDMR.

În ceea ce priveşte vaccinul anti-Covid, Cîţu este de părere că adoptarea certificatului a dus la creșterea ratei de vaccinare în rândul populației. Previzibil, în momentul în care proiectul de lege s-a blocat, vaccinarea a scăzut.

Când am vrut să fac un proiect de lege pentru certificatul verde, l-am făcut și l-am depus în Parlamentul României. Nu l-am trecut prin guvern, nu l-am trecut pe nicăieri. Dacă vă uitați, e semnat de mine, de câțiva senatori, deputați PNL, UDMR, și l-am depus în Parlamentul României. În coaliție noi aducem din nou acest proiect pe masă, vom chema câțiva specialiști de la Ministerul Sănătății și guvern să vedem dacă există interes sau nu pentru această variantă”, a mai adăugat preşedintele PNL.

Florin Cîţu a reamintit că, în momentul în care a depus proiectul în Parlamentul României, rata de vaccinare a crescut la 100.000 de persoane pe zi. Totuşi, în momentul în care acel proiect nu a fost susținut, rata de vaccinare a scăzut.

Articolul precedentGermania a achiziționat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer din România
Articolul următorCapitala intră în scenariul roșu
Jurnalist part-time / Pesimist full-time