Sursa foto: m.zf.ro

Ministerul federal al Sănătății a anunțat că Germania a cumpărat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din România pentru accelerarea campaniei de administrare a celei de-a treia doze, relatează Agerpres. Dozele primite de țara noastră prin schema de achiziție comună urmau să nu mai fie administrate.

Mai mult, guvernul german a precizat că dozele booster vor fi disponibile din 24 ianuarie, iar per total, 32 de milioane de doze de vaccin vor ajunge în Germania în următoarele trei săptămâni.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat în urmă cu doar câteva zile că numai persoanele vaccinate cu doza booster vor putea merge la restaurant fără un test negativ de COVID-19. Mai mult, persoanele care au făcut doza booster nu mai trebuie să rămână în carantină după contactul cu o persoană infectată.

Germania accelerează campania de adminstrare a dozei booster împotriva infectării cu varianta Omicron

De asemenea, spre sfârșitul lunii decembrie, Germania a cumpărat 1 milion de pastile anti-Covid produse de compania Pfizer. Conform ministrului Sănătății Karl Lauterbach, primele livrări vor ajunge în ianuarie, adăugând că noul medicament produs de companie este unul promițător în lupta cu coronavirus.

„Mă aștept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unitățile de terapie intensivă”, a spus Lauterbach, citat de Mediafax.

Reamintim că agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat în regim de urgență pastila dezvoltată de Pifzer/BiONTech, Paxlovid, cu câteva zile înaintea Crăciunului.

Potrivit companiei Pfizer/BioNTech, pacienții vor trebui să ia trei pastile de două ori pe zi, pentru o perioadă de cinci zile. Medicamentul conține un ingredient ce reduce capacitatea virusului de a se replica.

Reamintim că de la debutul campaniei de vaccinare, în România s-au vaccinat peste 8 milioane de persoane. Mai mult, în ultimele 24 de ore s-au imuniza împotriva COVID-19 aproape 26.000 de persoane, dintre care 6.854 cu prima doză. Totalul dozelor administrate din 27 decembrie 2020 și până în prezent este de 16,1 milioane.

În Germania s-au vaccinat 60 de milioane de persoane ( 71,9% din populație) și s-au administrat 155 de milioane de doze de vaccin.

Germania vrea să achiziționeze vaccinuri din România

Articolul precedentNoi tensiuni. Armata rusă a început exercițiile militare la granița cu Ucraina
Articolul următorCîțu îi acuză pe social-democraţi: Neadoptarea certificatului verde la locul de muncă aparține PSD
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.