Sursa foto: News Bv

Cele 60 de autobuze electronice introduse în municipiul Brașov au parcurs, într-un an de zile, două milioane de kilometri. Mai mult, prin folosirea acestora s-a redus cu zeci de tone emisiile de noxe.

Mai exact, o reducere de aproximativ 1.600 de tone a dioxidului de carbon, de 70 de tone de oxizi de azot (NOx), 30 de tone de monoxid de carbon, 10 tone de hidrocarburi şi 1,4 tone de particule, relatează news.ro.

Brașov beneficiază de energie verde în proporție de 100%

Primarul Brașovului Allen Coliban a declarat că Primăria va continua achiziționarea de autobuze electrice pentru îmbunătățirea calității aerului din oraș.

„Vom pune în circulaţie noi troleibuze, dintr-un lot de 25 de troleibuze Solaris pe care le vom recepţiona în acest an, iar pe linia 5 vom pune în circulaţie, începând de anul viitor, autobuze noi electrice de 18 metri. Cele două linii 5 şi 8 sunt cele mai circulate şi cele mai folosite din municipiul Braşov”, a afirmat primarul Allen Coliban.

Autobuzele au fost achiziționate din Cehia cu fonduri nerambursabile. De asemenea, Brașov a devenit primul oraș din România unde instituțiile subordonate primăriei sunt alimentate doar din surse regenerabile.

PNRR și investițiile în energia verde

Astfel iluminatul public, domeniul schiabil și peste 500 de puncte de consum primesc în totalitate energie verde. Printre acestea se numără și 20 de licee, 16 școli gimnaziale, 30 de grădinițe și 8 creșe. Ba mai mult, instituțiile de cultură, sediul Primăriei și serviciile publice din subordinea Consiliului Local au trecut pe energie verde.

„Deşi toată energia primită de către Municipalitate este verde, tariful plătit nu este mai mare decât cel pentru energia din surse convenţionale”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Brașov în urmă cu câteva zile.

Reamintim că cele mai multe alocări de fonduri din PNRR merg spre tranziția spre energia verde și spre digitalizare, domenii prioritare pentru statele membre. Mai exact, țara noastră va trebui să elimine cărbunele din producția de energie până în 2032, să reducă emisiile de carbon și să crească eficiența energetică a clădirilor.

Directorul Hidroelectrica: ”Riscăm să ajungem în scenariul apocaliptic în care trebuie să stingem lumina”

Articolul precedentProtest împotriva Târgului de Crăciun din Cluj, organizat de AUR
Articolul următorMii de persoane au protestat la Viena împotriva restricțiilor anti-COVID
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.