Foto: Știri de Cluj
Foto: Știri de Cluj

Liderii AUR din municipiul Cluj Napoca au vociferat împotriva certificatului verde necesar pentru a intra la Târgul de Crăciun din oraș, considerând târgul un spațiu în aer liber.

Totuși, în ciuda manifestațiilor, târgul este populat de 2000 de oameni, simultan.

Am făcut un protest pentru a atrage atenția că toți avem dreptul să intrăm la târg, nu doar cei vaccinați. Toți plătim taxe”, au precizat manifestanții AUR.

În momentul de față, accesul este permis numai pentru cei vaccinați sau pentru cei care au trecut prin boală. Cu toate acestea, membrii și simpatizanții AUR continuă să militeze împotriva vaccinului, preferând conflictele repetate

Au existat și clujeni care s-au dezis de AUR, declarând că nu sunt împotriva certificatului verde, ci ”împotriva abuzurilor și a obligativităților”. Aceștia au făcut referire strict la clasa politică și la lipsa de implicare a președintelui.

Boc, du-te tu la munte, cu Klaus în frunte!” se arată pe una dintre pancartele protestatrilor

În ciuda revoltei, primarul Emil Boc a venit cu informații, cu mult înainte ca Târgul de Crăciun să înceapă. Edilul a vorbit despre obligativitatea certificatului verde și despre aspectele legale, în contextul pandemiei.

Conform legii, se poate desfășura cu un procent de ocupare a spațiului de 30%. Se va renunța la 35 din căsuțele care erau amenajate în cadrul Târgului, la ediția din 2019, astfel că vor mai rămâne doar 46 de căsuțe. Nu va mai exista scena, pentru ca participanții să dispună de mai mult spațiu. Programul artistic se va desfășura numai în zona bradului. Vor putea participa 2.000 de oameni simultan”, a transmis Emil Boc.

Mentalitate diferită, tot în Cluj: oamenii s-au strâns nu pentru a protesta, ci pentru a dărui cadouri copiiilor nevoiași. Evenimentul a avut loc în Piața Unirii

Foto: Știri de Cluj

Prezentatorul Lucian Mîndruță a strâns donații de la clujeni, în Piața Unirii. Produsele vor ajunge la copiii nevoiași din mediul rural, cu ocazia Crăciunului. Inițiativa aparține DigiFM, precizează Monitorul.

Campania face parte din proiectul #ȘcoalaFărăPauză.  

Nu am întâlnit până acum niciun om bogat care să ne doneze la campania asta, numai oamenii care știu ce înseamnă să nu ai. Mi s-a părut foarte frumos gestul acesta. Sunteți darnici în Cluj”, a spus Mîndruță.

Articolul precedentScad preţurile la cărţile electronice
Articolul următorAutobuzele electrice din Brașov au făcut într-un an 2 milioane de kilometri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time