Dan Vîlceanu (captură video)

De astăzi, oficial, PNL și-a exclus doi dintre membrii de la Camera Deputaților. Este vorba despre Gheorghe Pecingină și Dan Vîlceanu, motivele fiind explicate chiar de acesta din urmă.

De altfel, Vîlceanu, fost om de bază al ex-ministrului/ președinte PNL Florin Cîțu, a contestat nu de puține ori măsurile propuse sau luate de colegii săi cu „putere”. Acum, din perspectiva sa, Nicolae Ciucă și Lucian Bode au luat „încă o decizie de noaptea minții”.

Afirmația rămâne pentru posteritate, dat fiind că Vîlceanu a făcut o postare pe Facebook în acest sens, pe 9 octombrie. Cu toate acestea, liderul deputaţilor PNL de la Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, a informat abia astăzi printr-o notă scrisă transmisă Biroului permanent al Camerei despre această decizie.

Potrivit Agerpres, în notă se arată că cei doi parlamentari „nu mai sunt membri ai grupului parlamentar PNL începând cu data de 10 octombrie 2023 urmare a votului deputaţilor PNL, membri din grupul parlamentar PNL, prin care s-a validat procedura de excludere din grup, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor”.

Tot conform aceleiași surse, abia din 10 octombrie, „Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină au calitatea de deputaţi neafiliaţi”. Însă, din ce explică Vîlceanu, el rămâne în continuare membru al partidului și „decizia nu are nici o logică și e de noaptea minții”:

Cele două motive pentru care au luat această decizie sunt o rușine pentru Partidul Național Liberal:

Am semnat constituirea comisiei de anchetă privind azilele groazei.

Am semnat sesizarea la CCR privind legea prin care Ciolacu cocoșează românii cu impozite și taxe.

Mi s-a mai reproșat că prin semnătura pe aceste două documente atac colegii din Guvern. Cei vizati de comisia de ancheta privind azilele groazei erau doamna Firea și domnul Budăi. Cât privește sesizarea la CCR, cel vizat este premierul PSD, Marcel Ciolacu. Eu nu sunt coleg nici cu Gabriela Firea, nici cu Marius Budăi, nici cu Marcel Ciolacu. Dacă Ciucă si Bode se simt colegi cu cei de la PSD, pot să meargă liniștiti la PSD.

În altă ordine de idei, cum pot să-mi reproșeze mie că atac colegii din Guvern când exact Ciucă și Bode au luat decizia ca parlamentarii liberali să semneze constituirea unei comisii de anchetă privind achizițiile din pandemie care atacă în mod direct membri ai guvernelor liberale?

Răspunsul la această întrebare este simplu: colegii lui Ciucă și Bode sunt cei de la PSD, nu membrii PNL. Prin intermediul acestei conduceri a PNL, PSD se răzbună pe toți liberalii care în ultimii ani s-au luptat cu partidul Dragnea-Ciolacu-Buzatu și nu vor să lase partidul să se dizolve în PSD.

Și ca să fie lucrurile clare: sunt membru PNL, deci deputat PNL, iar Ciucă și Bode nu pot să scape de mine decât dacă au curaj să convoace Consiliu Național, în care să se voteze excluderea mea din partid”.

De altfel, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care pentru o perioadă a condus și Finanțele, explica pe 29 septembrie că rămâne liberal, postură din care a semnat „sesizarea la Curtea Constituțională împotriva legii privind creșterile de taxe, adoptată prin angajarea răspunderii guvernului Ciolacu.
PNL trece astăzi printr-o perioadă tristă în care actuala conducere sprijină toate aberațiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea. Conducerea partidului a renunțat la a reprezenta economia privată, profesiile liberale, antreprenorii și principiile economiei de piață. EU NU VOI FACE ASTA NICIODATĂ!”.

Articolul precedentIohannis îl asigură pe Zelenski de sprijinul constant al României
Articolul următorUn an și patru luni închisoare pentru o mită de 200 de euro, în Vâlcea