Sursa: 123rf.com

Un șofer din județul Vâlcea s-a ales cu o condamnare și pată în cazier, după ce a încercat să scape – cu bani – de o sancțiune contravențională.

Bărbatul chiar a semnat pentru pedeapsa penală, recunoscându-și „greșeala” în cadrul unui acord încheiat cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, care urmează a fi analizat la Tribunalul Vâlcea.

Cercetarea în dosarul inculpatului a durat aproximativ o lună, acesta fiind acuzat de dare de mită. Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, acum are de executat o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare, plus obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, prin acordul de recunoaștere a vinovăției s-a dispus și confiscarea sumei de 200 de euro de la inculpat. Din ce explică Direcția Generală Anticorupție, dosarul a fost constituit ca urmare a denunțului formulat la începutul lunii trecute de către un agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Grădiștea.

Astfel, omul legii arăta că, pe 2 septembrie, în jurul orei 19.30, inculpatul în cauză condusese un autoturism pe raza localității Grădiștea, județul Vâlcea, fără a respecta semnificația indicatorului rutier obligatoriu dreapta, circulând pe contrasens, motiv pentru care urma a fi sancționat.

Însă șoferul a dorit să scape de sancțiune cu orice preț:

După ce a fost depistat în trafic și i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi sancționat contravențional pentru fapta comisă și se va dispune măsura completară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 60 de zile, s-a deplasat la sediul Postului de Poliție Grădiștea unde, inițial, a oferit suma de 100 de euro agentului de poliție, care a constatat contravenția, sumă pe care, în urma refuzului acestuia, a majorat-o la 200 de euro, pentru ca, în schimb, acesta să nu îndeplinească un act care intră în atribuțiile sale de serviciu”.

Articolul precedentVîlceanu, exclus din grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor: „Decizia nu are nici o logică și e de noaptea minții”
Articolul următorConsumul de substanțe interzise, subiect de dezbatere în CSAT