Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării se întâlnesc astăzi la Palatul Cotroceni în cadrul unei ședințe.

Pe ordinea de zi – trei teme „mari și late”, printre care și un subiect de actualitate – consumul de substanțe interzise.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, tema se referă la „consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi – risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale”, în timp o altă discuție va fi făcută în ceea ce privește „evoluţiile privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei – implicaţii pentru România” și privind „planul de înzestrare a Armatei României 2024 – 2033”.

În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, mai anunță Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea va dura maxim trei ore, pentru că, potrivit agendei președintelui Klaus Iohannis, acesta trebuie ca de la ora 15.00 să-i primească, la Palatul Cotroceni, pe „ambasadorul agreat al Confederației Elvețiene, Massimo Baggi, al Republicii Franceze, Nicolas Warnery, al Irlandei, Brendan Ward, al Bosniei și Herţegovina, Milorad Živković, al Regatului Haşemit al Iordaniei, Mutaz Khasawneh, și al Republicii Argentina, Carlos Alejandro Poffo”.

Aceasta înseamnă cel mult o oră de discuții pe marginea fiecăruia dintre cele trei subiecte anunțate pe agenda ședinței CSAT, dacă nu cumva vor fi „atinse” și „alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”.

Articolul precedentUn an și patru luni închisoare pentru o mită de 200 de euro, în Vâlcea
Articolul următorJudecătoare de la Tribunalul București, avere nejustificată de peste 30 de milioane de lei