Camera Deputaților ar putea fi condusă de AUR

„Astăzi știm că există o majoritate, testată la vot: USR, AUR , PSD”, a afirmat președintele PNL, Florin Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu a afirmat că este foarte posibil ca viitorul șef al Camerei Deputaților ar putea veni din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), mai ales că deja există o majoritate, testată la vot, formată din USR, PSD și AUR. De altfel, aceștia sunt cei care au și votat moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

„Se va vota. Acolo se negociează pe vot. Noi vom avea un reprezentant. Persoana care va fi propusă de PNL va fi votată în Bex, și apoi vom nominaliza. Să vedem însă că acea demisie (n.r. demisia lui Orban) își va urma cursul și apoi vom vedea cum va ieși la vot. Astăzi știm că există o majoritate, testată la vot: USR, AUR , PSD.  S-ar putea ca ei să dea un președinte, poate de la AUR, nu știu”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă de la sediul PNL.

Întrebat fiind dacă acestul ar însemna trecerea în Opoziței, Cîțu a precizat că PNL este la guvernare astăzi și va gestiona această perioadă. „Vom căuta o majoritate, dar astăzi această majoritate este formată din USR, PSD și AUR”.

Orban și-a anuțat demisia după pierderea alegerilor din PNL

Reamintim că după Congresul PNL din 25 septembrie, Ludovic Orban a anunțat faptul că își va da demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților, cererea sa fiind la dispoziția președintelui PNL, dar nu pe o perioadă nedeterminată.

„Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia  politică în care ne găsim, președinte al Camerei Deputaților ar fi ajuns un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domnului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-un termen de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, la finalul acestei perioade mi-o voi depune eu personal”, a declarat Orban la Palatul Parlamentului, după momentul depunerii demisiei.

Ludovic Orban îi dă un ultimatum premierului Cîțu

Articolul precedentFlorin Cîțu: „PNL nu a avut o propunere de premier la consultările de la Cotroceni”
Articolul următor„Paturi la ATI vom mai crește, dar nu am avea nevoie de paturi dacă lumea s-ar vaccina”