„Paturi la ATI vom mai crește, dar nu am avea nevoie de paturi dacă lumea s-ar vaccina”

Până în acest moment, aproximativ 31.500 de pelerini au ajuns pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Foto: preluare Știrile PRO TV

Întrebat despre situația pelerinajului de la moaștele Sfintei Parascheva, premierul interimar Florin Cîțu, s-a arătat un pic mai puțin tranșant ca odinioară. Cu toate astea, a ținut să menționeze că pelerinii trebuie să dea dovadă de responsabilitate, mai ales acum, într-o perioadă dificilă, în care locurile în spitale, la secțiile ATI, sunt inexistente.

Florin Cîțu spune că va suplimenta locurile la ATI

Florin Cîțu a spus că, în definitiv, fiecare devine responsabil pentru deciziile pe care le ia. „Este foarte important să ne vaccinăm dacă vrem să scăpăm de această pandemie. Este singura soluție. Paturi la ATI vom mai crește, dar nu am avea nevoie de paturi dacă lumea s-ar vaccina. Ați văzut că vom avea acest spital cu 374 de paturi”, a mai spus acesta.

Acesta a adăugat că situația ar putea fi cu mult diferită dacă oamenii ar alege să se vaccineze, sugerând că, în alte condiții, pelerinajul de la Sfânta Parascheva ar fi putut să fie organizat în condiții normale. „Haideți să ne vaccinăm și nu mai e nevoie nici de paturi la ATI, nici de spitale modulare. Este singura soluție pe care o avem în acest moment. Și avem vaccin. Putem să scăpăm de acest val dacă ne vaccinăm”.

Citește și: PSD, la Cotroceni, doar din respect pentru instituție

Până în acest moment, aproximativ 31.500 de pelerini au ajuns pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Nici la cozi situația nu stă mai bine, la rând fiind constant aproximativ 250 de persoane.

În tot acest timp, campanie de vaccinare merge lent, iar paturile la ATI lipsesc cu desăvârșire.

Articolul precedentCamera Deputaților ar putea fi condusă de AUR
Articolul următorGabriela Firea susține că propunerile făcute de Cioloș sunt deja în Parlament
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.