PSD, la Cotroceni, doar din respect pentru instituție

Social democrații s-au prezentat la consultări fără vreo propunere de premier, așa cum au și anunțat în ultimele zile

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că s-a prezentat la consultările de la Palatul Cotroceni, „din respect pentru instituția prezidențială”. Mai mult, în delegația social democrată pe lângă lideri ai partidului se află și „trei tineri din administrațiile locale” pentru a-i arătat șefului statului care sunt frustrările populației.

„Mergem la Cotroceni din respect pentru instuția prezidențială, fiind cea mai importantă instituție a statului român, nu din respect pentru cei care au creat această criză politică. Merg însoțit de trei tineri din administrațiile locale să vadă și domnul președinte că sunt frustrați de ce pățesc românii din administrațiile lor. Mergem și cu planul PSD de combatere a crizei sanitare de acum opt luni care este valabil și acum. Mergem și cu propunerile PSD astfel încât capitalul românesc și populația să depășească această iarnă”, a declarat Ciolacu.

Pe lângă Marcel Ciolacu și prim vicepreședintele Paul Stănescu, din delegație mai fac parte Corneliu Ștefan (președintele Consiliului Județean Dâmbovița), Ionuț Pucheanu (primarul municipiului Galați) și Corina Ene (primarul comunei bihorene Căbești).

Două propuneri de premier

USR  l-a propus pe președintele Dacian Cioloș pentru funcția de premier, asta în timp ce toate celelalte mari partide nu au venit, concret , cu o propunere.

Liberalii pentru că nu s-a vehiculat că ar avea o majoritate pentru a merge înainte cu Florin Cîțu, iar cei de la PSD consideră că președintele Iohannis este cel mai în măsură „să-și refacă guvernarea”, acesta fiind unul dintre cei care au generat criza politică, prin susținerea lui Florin Cîțu.

George Simion a anunțat care este propunerea din partea AUR pentru funcția de premier, Călin Georgescu, aceeași persoană pe care au propus-o și după alegerile din decembrie. „AUR propune un premier independent, care să respecte interesele națiunii române și care să facă tranziția către alegeri anticipate. Ne dorim să ajungem acolo, dacă va exista consens politic nu avem nicio reținere pentru o nouă majoritate în parlament”, a declarat George Simion.

USR îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru

Articolul precedentUSR îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru
Articolul următorȘapte lei, crescuți în condiții improprii în România, au fost transferați în Olanda