Sursa foto: Four Paws
Sursa foto: Four Paws

Șapte lei, toți crescuți în condiții improprii au fost salvați de membrii a două organizații neguvernamentale.

Felinele aparțineau unei persoane din localitatea Picior de Munte, județul Dâmbovița.

În momentul de față, cei șapte lei, dintre care trei femele și patru masculi, se află într-un sanctuar din Olanda

Echipa Wild Animals din cadrul Four Paws International, alături de cinci reprezentanți ai Animal Society, au transportat leii, în condiții de siguranță, către sanctuarul Felida Big Cat Sanctuary din Olanda.

Leii vor fi adăpostiți o perioadă de timp în Olanda. Aceștia urmează să fie transferați în sanctuarul de feline mari Lionsrock din Africa de Sud, deținut tot de Four Paws. Călătoria de peste 2000 de kilometri a durat peste 40 de ore, arată publicația Descoperă.

”Aceste animale au acum șansa unei vieți mai bune”

Toți cei șapte lei au ajuns în deplină siguranță la Felida, după această lungă călătorie. Veterinarii noștri au verificat starea animalelor regulat, pe toată durata călătoriei. Acum felinele se pot relaxa și se pot obișnui cu noile împrejurimi”, a declarat Ioana Gabriela Dungler, director al Departamentului pentru animale sălbatice

Mai mult, directorul a ținut să adauge că echipa experimentată de la Felida va oferi toate îngrijirile de care au nevoie felinele. Directorul Departamentului pentru animale sălbatice este și persoana responsabilă cu misiunea de salvare.

Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society, a precizat că a răspuns imediat apelului celor de la Four Paws International.

Suntem onorați că ne-am alăturat echipei internaționale de experți și că am putut contribui la această misiune de salvare. A fost o operațiune dificilă, cu un efort logistic uriaș, însă a meritat întrutotul, aceste animale având acum șansa unei vieți mai bune”, a declarat președintele asociației.

Articolul precedentPSD, la Cotroceni, doar din respect pentru instituție
Articolul următorFlorin Cîțu: „PNL nu a avut o propunere de premier la consultările de la Cotroceni”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time