Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, a precizat că nu a venit cu o propunere de premier din cauza lipsei unei majorități parlamentare.

„I-am spus domnului președinte că săptămâna trecută, în Parlamentul României, s-a conturat și s-a votat o majoritate între USR, AUR și USR, o majoritate votată și aceea este declarată majoritatea la care ne uităm cu toții”, a precizat Cîțu după consultările de la Cotroceni.

De altfel, Cîțu a mai precizat că, împreună cu UDMR, se vor căuta cele mai bune soluții pentru ca România să treacă de această perioadă dificilă. Mai mult, liderul PNL a mai dat asigurări că „vom folosi toate resursele pe care le avem în această perioadă de interimat, pentru a ne asigura că efectele creșterii prețurilor la energie vor fi cât mai puțin resimțite de români”, a mai spus el.

Florin Cîțu nu a fost propus de Partidul Național Liberal pentru funcția de premier

Întrebat de către jurnaliști dacă ar accepta să intre la guvernare cu Dacian Cioloș prim-ministru, Cîțu a declarat că nu poate să meargă la guvernare cu partidul care a votat moțiunea de cenzură, prin care guvernul a fost demis. De asemenea, liberalul a concluzionat că există o majoritate votată și testată, mai exact AUR-PSD-USR, iar PNL își asumă guvernarea și va încerca să facă o majoritate în perioada următoare după negocierile cu partidele politice.

„Toate opțiunile sunt pe masă. Vom face tot ce e mai bine pentru Partidul Național Liberal și pentru români”, a concluzionat Florin Cîțu.

USR merge la consultările de la Cotroceni cu numele lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier

Liderul USR a precizat că scopul principal al partidului reprezintă formarea unui guvern cât mai repede posibil pentru gestionarea pandemiei și explozia prețurilor.

De asemenea, USR a mai susținut,  înaintea consultărilor de la Cotroceni, că va prezenta președintelui propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș. De altfel, liderul USR a susținut că cea mai bună formă de guvernare e reprezentată de coaliția PNL-USR-UDMR. Partidul Social Democrat a precizat că se va prezenta la consultările de la Cotroceni fără o propunere de prim-ministru.

Cîțu, chemat la „Ora prim-ministrului”, în Camera Deputaților

Articolul precedentȘapte lei, crescuți în condiții improprii în România, au fost transferați în Olanda
Articolul următorCamera Deputaților ar putea fi condusă de AUR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.