Foto: Facebook

Înaintea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, liderul USR a declarat că partidul va prezenta un pachet de măsuri pentru guvernare. De asemenea, delegația USR are ca și scop formarea unui guvern cât mai rapid pentru gestionarea pandemiei, explozia prețurilor și reformele din PNRR.

Totodată, echipa de negociere îi va prezenta președintelui propunerea de premier în persoana liderului USR, Dacian Cioloș. De asemenea, USR nu e de acord cu refacerea coaliției atâta timp cât PNL îl va propune pe Florin Cîțu prim-ministru.

Dacian Cioloș: „Cea mai bună soluție e un guvern PNL – USR – UDMR”

Întrebat dacă USR a luat legătura cu partidele politice pentru creearea unei majorități, Cioloș a precizat că au existat astfel de inițiative, dar nu s-au fructificat. El a precizat că nu a existat interes din partea Partidului Național Liberal. Totodată, liderul USR a precizat clar că „ nu e vreme de pierdut”, cea mai bună soluție fiind un guvern PNL-USR-UDMR.

De asemenea, Cioloș a precizat că în cazul în care Klaus Iohannis îl va numi prim-ministru se vor iniția, cu partenerii de coaliție, formarea unei majorități. Altfel spus, dacă partidele nu sunt dispuse pentru negocieri, USR își va asuma responsabilitatea guvernării și vor iniția negocieri cu PNL și UDMR pentru un executiv care să scoată țara din criză.

Partidul Național Liberal îl propune pe Cîțu doar dacă se conturează o majoritate parlamentară

În interiorul PNL, liberalii au decis să că-l vor propune pe Florin Cîțu doar dacă se conturează o majoritate parlamentară. În caz contrar, PNL nu se va prezenta cu o propunere de premier la consultările de luni.

Deputatul liberal Daniel Fenechiu a precizat, cu o zi înainte de consultări, că Rareș Bogdan ar reprezenta o variantă pentru funcția de premier. Mai mult, deputatul a mai susținut că președintele României va trebui să găsească cea mai bună soluție pentru rezolvarea crizei politice. De asemenea, Ludovic Orban a susținut înaintea consultărilor că dacă Iohannis îl va numi pe Cîțu premier, președintele ar încălca Constituția.

Partidul Social Democrat susține că alegerile anticipate ar reprezenta o variantă la rezolvarea crizei politice. Marcel Ciolacu s-a dus la Palatul Cotroceni fără o propunere de premier.

Jocul politic continuă. PNL îl va propune pe Cîțu premier doar dacă se conturează o majoritate

Articolul precedentMai puțini pelerini, la moaștele Sfintei Parascheva
Articolul următorPSD, la Cotroceni, doar din respect pentru instituție
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.