Omul de afaceri Dragoș Săvulescu este greu de extrădat, după ce Curtea de Apel a Mării Egee din Syros a respins cererea de extrădare făcută de România. Pentru Săvulescu aceasta este a doua „ratare” a extrădării după cea din Italia.
Fostul acționar de la Dinamo a fost arestat pe 9 august, fiind depistat în afara Italiei, în urma unei postări făcută de soția sa, Angela Martini, pe o rețea de socializare. De alfel, Săvulescu a afirmat, citat de G4 Media, că „a fost arestat într-un restaurant din Mykonos, în fața soției și prietenilor săi, într-o operațiune care a implicat peste 30 de ofițeri de poliție” și a petrecut apoi două zile sub arest în Syros înainte de a fi eliberat sub control judiciar.
„Curtea de Apel a Mării Egee din Syros i-a dat dreptate domnului Săvulescu, stabilind că România nu are puterea de a forța extrădarea sa din Grecia și a ordonat retragerea imediată a mandatului de arestare din România. Domnul Săvulescu a fost arestat în insula Mykonos pe 9 august datorita menţinerii de către Curtea de Apel Bucureşti a unui mandat vechi de arestare din februarie 2019 ca urmare a condamnării sale în dosarul retrocedărilor din Constanța ce datează încă din 2005, dosar ce conţine acuzaţii pe care domnul Săvulescu le neagă cu tărie. Curtea de Apel Napoli, Italia, unde domnul Săvulescu este rezident, a respins anterior cererea de extrădare a României, recunoscând în același timp sentinţa în Italia conform legislaţiei europene și aplicând apoi o graţiere la respectiva sentinţă, conform legislaţiei italiene”, se arată într-un comunicatul emis de Dragoș Săvulescu, citat de G4 Media.
Dragoș Săvulescu era plecat în Italia în momentul în care instanța din România l-a condamnat, la 5 ani și 6 luni, acesta s-a predat inițial, însă instanța din Italia a schimbat condamnarea din „cu executare” în „închisoare cu suspendare”.
Săvulescu, fostul acţionar al clubului Dinamo, a fost condamnat în 2019 la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe Săvulescu (ce era mandatar alături de alte trei persoane) că a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care ar fi reuşit să prejudicieze statul cu 114 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.
Condamnatul Dragoș Săvulescu (Dosarul Retrocedărilor din Constanța) a fost reținut în Grecia