Foto: BBC
Foto: BBC

Regina Elisabeta a II-a şi Boris Johnson au transmis mesaje emoţionante, la 20 de ani de la atacurile teroriste care au îngrozit SUA.

Regina a trimis un mesaj președintelui american Biden, în ziua în care se marchează 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie. Elisabeta a II-a a precizat că gândurile și rugăciunile sale sunt alături de victime, supraviețuitori și familiile lor.

De asemenea, a adus un omagiu și rezistenței comunităților care s-au unit pentru a ajuta supraviețuitorii, transmite BBC.

Regina i-a transmis lui Joe Biden că victimele sunt în rugăciunile ei

În mesajul adresat președintelui Biden, regina a spus: ”În momentul în care marcăm cea de-a 20-a aniversare a teribilelor atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile și rugăciunile mele, precum și cele ale familiei mele și ale întregii națiuni, rămân alături de victime. Sunt alături de supraviețuitori și de familiile afectate, precum și de primii salvatori care au fost chemați să își facă datoria”.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că teroriștii nu au reușit să „zdruncine credința în libertate și democrație”.

La acest moment, se organizează evenimente comemorative în întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, pentru a-i aminti pe cei care și-au pierdut viața.

Atacurile, planificate de Al-Qaeda din Afganistan, au folosit patru avioane de pasageri americane confiscate de atacatori sinucigași – dintre care două au fost aruncate în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York.

Un alt avion s-a prăbușit în Pentagon, chiar în afara capitalei SUA, Washington DC, iar un al patrulea avion s-a prăbușit într-un câmp din Pennsylvania.

În centrul Londrei vor fi aprinse lumânări pentru a aminti de victimele din Marea Britanie

După apusul soarelui, 67 de lumânări vor fi aprinse în centrul Londrei pentru a aminti de fiecare dintre victimele britanice.

De asemenea, au avut loc evenimente la castelul Windsor și la parcul olimpic Queen Elizabeth din Londra.

Un total de 2.977 de oameni au murit în urma atacurilor teroriste. Evenimentul rămâne cel mai sângeros atac străin comis pe teritoriul american, potrivit 9/11 Memorial Museum.

Articolul precedentDragoș Săvulescu, greu de extrădat. Partea a doua
Articolul următorCiolacu nu se mulțumește doar cu debarcarea lui Cîțu, vrea și alegeri anticipate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time