Condamnatul Dragoș Săvulescu (Dosarul Retrocedărilor din Constanța) a fost reținut în Grecia

Omul de afaceri a fost dat de gol de iubita sa, ce a postat pe o rețea de socializare o poză din vacanța în afara Italiei

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și jumătate cu executare, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, a fost reținut duminică seară, în Grecia. Acesta se afla în vacanță, alături de iubita sa, fotomodelul Angela Martini, care a postat pe rețelele de socializare, mai multe imagini cu locul în care se află, astfel că autoritățile au putut să îl ridice imediat.

Reamintim că Săvulescu era plecat în Italia în momentul în care instanța din România l-a condamnat, acesta s-a predat inițial, însă instanța din Italia a schimbat condamnarea din „cu executare” în „închisoare cu suspendare”.

Dragoș Săvulescu, fostul acţionar al clubului Dinamo, a fost condamnat în 2019 la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie l-au acuzat pe Săvulescu (ce era mandatar alături de alte trei persoane) că a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care ar fi reuşit să prejudicieze statul cu 114 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, „în perioada noiembrie 2002 – iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul. Astfel patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan în valoare de 114 milioane euro dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi de 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa”, se arată în comunicatul DNA, de la acel moment. Înainte ca magistraţii să anunţe decizia, Săvulescu a fugit în Italia şi a fost dat în urmărire internaţională.

În octombrie 2020, cu puțin timp înaintea deciziei autorităților italiene de a-l lăsa pe acesta liber, în ciuda sentinței emise de instanța din România, Săvulescu se considera nedreptățit, mai mult, că nu este un criminal, ci „un om care luptă pentru justiție și pentru propria viață, în condițiile în care o mare nedreptate mi s-a făcut! Și sunt un învingător!”.

Dosarul Retrocedărilor din Constanța: Dragoș Săvulescu, liber în Italia

Articolul precedentUDMR reacționează, după ce Orban a spus că județul Harghita e ocolit de investitori
Articolul următorCiolacu vrea spectacol în Piața Victoriei