UDMR reacționează, după ce Orban a spus că județul Harghita e ocolit de investitori

Purtătorul de cuvânt al UDMR crede că președintele PNL se află în plină campanie electorală și folosește „stereotipuri banale”

Foto: Ziarul de Investigații

În urma declarațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban, cei de la UDMR au luat atitudine și au respins acuzațiile acestuia. „Ludovic Orban se află într-un turneu electoral prin Ținutul Secuiesc”, a punctat purtătorul de cuvânt al partidului, Hegedus Csilla.

Purtătorul de cuvânt al UDMR a mai spus că se constată că, din păcate, Orban nu s-ar fi pregătit cumsecuvine pentru vizita sa în Harghita, declarațiile președintelui PNL, de ieri, fiind pline de stereotipuri banale, crede politicianul. Așadar, conform declarațiilor, „UDMR respinge acuzațiile aduse și solicităm să nu folosească comunitatea maghiară în rivalitățile și luptele interne electorale ale Partidului Național Liberal. Noi am muncit întotdeauna pentru dezvoltarea Ținutului Secuiesc, pentru dezvoltarea Transilvaniei și nu dorim să auzim predicile și sterotipurile prostești ale unor politicieni români care-și aduc aminte doar în campanii că Ținutul Secuiesc există”, a mai spus purtătorul de cuvânt al partidului.

Declarația care a încins spiritele în UDMR

„Judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii, pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic”, a declarat Ludovic Orban, în Harghita.

Ludovic Orban se află, într-adevăr, în plină campanie electorală în interiorul partidului, însă împotriva premierului Florin Cîțu. Astfel, liderul PNL nu a ținut cont de faptul că UDMR este, în acest moment, unul dintre partenerii de coaliție ai partidului pe care îl conduce, așadar, atacurile de acest fel, fie ele fondate sau nu, s-ar putea să ducă, în timp, la rupturi iremediabile. Niciunul din cele trei partide: PNL, UDMR sau USR PLUS, nu deține majoritate în Parlament, astfel încât să poată guverna independent de celelalte două.

Citește și: Orban, dezamăgit că UDMR nu a atras investitori în Harghita, însă promite că liberalii pot repara nedreptatea

Articolul precedentIsărescu: „Există tendința să se spună că Banca Națională prognozează că prețurile vor crește cu 5,6%. Nu este așa”
Articolul următorCondamnatul Dragoș Săvulescu (Dosarul Retrocedărilor din Constanța) a fost reținut în Grecia
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.