Sursa: Facebook

Nu doar liberalii vor fi pe culmile gloriei dacă Ludovic Orban își păstrează funcția în interiorul partidului, ci chiar țara întreagă, a fost mesajul acestuia în cadrul unui discurs susținut la Harghita, acolo unde s-a încheiat șirul alegerilor interne din PNL.

Conducerea acestei filiale și-a declarat sprijinul față de Orban, care în cadrul discursului susținut la Conferința de alegeri nu le-a făcut doar colegilor săi promisiuni, ci și comunității întregi din Harghita. E adevărat, unicul ajutor pe care îl poate „garanta” liderul PNL are legătură cu simpatiile politice.

Din punctul de vedere al lui Orban, județul Harghita a avut mult de suferit chiar din cauza UDMR, care concentrează în această zonă mulți alegători. Însă partidul i-a „trădat”, asemenea PSD – a dat de înțeles liderul PNL.

Judeţul Harghita a cam fost ocolit de investiţii şi cred că şi unii dintre cei care au fost la butoanele administraţiilor nu prea şi-au dorit astfel de investiţii, pentru că se ştie foarte bine că partidele cum sunt UDMR, de exemplu, care chiar dacă e un conglomerat de mai multe partide şi asociaţii, de fapt e unicul reprezentant politic şi are tendinţa să fie un soi de partid unic.

Îşi ţine mai uşor alegătorii dacă ei sunt dependenţi. Mai e un partid românesc care îi ţine dependenţi pe români şi şi-i doreşte pe români săraci şi needucaţi. Noi ne dorim ca românii să fie educaţi, să stea pe picioarele proprii, să se lupte pentru a reuşi în viaţă, să aibă un cadru social care să permită fiecăruia să reuşească în viaţă”, a spus acesta.

Practic, toate partidele, mai puțin PNL, își ține captivi alegătorii. Însă există soluții, a mai spus Orban. Un început ar fi întoarcerea la valorile liberale. Sau, mai bine spus, îmbrățișarea acestora.

Întotdeauna i-am rugat şi în Covasna şi în Harghita pe colegii mei care sunt în leadership-ul filialei să se ducă şi spre cetăţenii maghiari care împărtăşesc valorile liberale şi care s-au săturat poate să voteze doar cu partidul unic şi îşi doresc şi ei să voteze totuşi competitiv, să încercăm să construim”, a explicat președintele PNL.

Articolul precedentGrecia: un avion s-a prăbușit în timp ce se afla în plină misiune de stingere a incendiilor
Articolul următorAdriana Stoicescu (judecătoare) adresează cuvinte extrem de grele comunității LGBTQ+