Grecia: un avion s-a prăbușit în timp ce se afla în plină misiune de stingere a incendiilor

Nu se știe încă ce ar fi putut cauza prăbușirea aeronavei

Captură G4Media

Un avion de tip Pezetel ce se afla în plină misiune de stingere a unui focar izbucnit într-o insulă din Grecia, s-a prăbuşit, în după amiaza zilei de ieri. În momentul de față, nu se știe încă care ar putea fi cauza oficială a prăbușirii. Avionul urma să stingă un incendiu de mică amploare de pe insulă, a declarat poliția elenă.

Nu se știe motivul pentru care avionul s-a prăbușit. Din fericire, pilotul a supraviețuit

În momentul de față, Grecia să confruntă cu incendii de vegetaţie de tip record. De departe cel mai grav incendiu este cel de pe insula Evia, în apropierea Atenei, unde numeroase focare au pus stăpânire pe regiune. De aici, mii de oameni au fost evacuați cu feribotul, în cursul zilei de ieri.

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat, ieri, că aceasta este, fără niciun dubiu o „vară de coşmar” pentru Grecia. Oficialul a ținut să dea asigurări că guvernul pe care îl conduce va continua lupta împotriva stingerii flăcărilor și, mai mult, că va pune preț pe viețile omenești, considerându-le prioritate.

Grecia mulțumește țării noastre pentru ajutor

Amintim că Grecia şi-a mobilizat armata în ajutorul pompierilor, iar mai multe ţări au oferit asistenţă. Printre acestea, Franţa, Egipt, Elveţia, România şi Spania.

Ba mai mult, pe rețelele de socializare, oameni simpli din Grecia, cât și oficiali din țara elenă, au mulțumit țării noastre pentru ajutorul acordat până acum.

„Au plecat să ajute, au plecat să salveze. Pozele sunt de astăzi, într-o clipă de răgaz! Tuturor celor 108 pompieri români aflați în Grecia: Să vă întoarceți sănătoși acasă!”, este parte dintr-un mesaj publicat aseară de MAI.

Grecia: un avion s-a prăbușit în timp ce se afla în plină misiune de stingere a incendiilor
Foto: MAI

Citește și: Autoritățile din Grecia au arestat mai mulți afgani pentru suspiciunea de incendiere. Aceștia ar fi spus că cineva i-a plătit cu 500 euro

Articolul precedentCiolacu îi cere lui Iohannis să intervină în scandalul voturilor din Sectorul 1
Articolul următorOrban, dezamăgit că UDMR nu a atras investitori în Harghita, însă promite că liberalii pot repara nedreptatea
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.