Isărescu: „Există tendința să se spună că Banca Națională prognozează că prețurile vor crește cu 5,6%. Nu este așa”

„Pentru anul următor, datorită faptului că dispare și efectul de bază din ianuarie pentru electricitate și cel din vară ci gazele naturale, prognoza noastră este că indicele prețurilor de consum coboară la 3,4%”

Foto: Facebook

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat într-o conferință de presă că, deși există tendința evidentă de a se spune că BNR ar progoza o creștere a inflației de 5,6%, adică și o creștere pe măsură a prețurilor, în realitate, situația nu ar sta tocmai așa. „Există tendința să se spună că Banca Națională prognozează 5,6%, prețurile vor crește cu 5,6%. Nu este așa”, a spus Mugur Isărescu, astăzi.

Mugur Isărescu: „Inflația este deja 5%”

În cadrul aceleiași conferințe, Mugur Isărescu a mai spus că acțiunea politicii monetare ar fi început deja să se întărească și că, în acest moment, am fi martori unei temperări a creșterilor de prețuri. „Și acesta este efortul nostru să menține inflația între 5 și 5,5% până la sfârșitul anului pentru că apoi, la noi, indicele prețului de consum în ianuarie coboară deja sub 5%”, a mai declarat Mugur Isărescu.

Guvernatorul a mai spus că există, totuși, posibilitatea ca prețurile să crească din toamnă, însă nu foarte mult. „Pentru anul următor, datorită faptului că dispare și efectul de bază din ianuarie pentru electricitate și cel din vară cu gazele naturale, prognoza noastră este că indicele prețurilor de consum coboară la 3,4%. Oricum, față de prognoza precedentă din rapoprtul de inflație precedent, creșterile de prețuri sunt semnificativ mai mari, dar nu suntem singuri”, a mai spus Mugur Isărescu.

Citește și: Maria Licciardi, lidera celei mai periculoase grupări mafiote din Italia, arestată la Roma

Articolul precedentMaria Licciardi, lidera celei mai periculoase grupări mafiote din Italia, arestată la Roma
Articolul următorUDMR reacționează, după ce Orban a spus că județul Harghita e ocolit de investitori
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.