Maria Licciardi, lidera celei mai periculoase grupări mafiote din Italia, arestată la Roma

Femeia, în vârstă acum de 70 ani, este cunoscută în Italia drept unul dintre cei mai cruzi lideri mafioți din țară

Foto: preluare Agerpres

Maria Licciardi, lidera cele mai periculoase grupări mafiote din Italia, Camorra, a fost arestată pe aeroportul Ciampino din Roma. Licciardi avea intenția de a călători în Spania, pentru a-și vizita fiica, informează Agerpres.

Maria Licciardi ar fi condus gruparea mafiotă Camorra, împreună cu frații acesteia

Maria Licciardi este suspectată că ar avea legături strânse cu mafia, fiind bănuită de extorcări, mai informează sursa citată anterior. Polițiștii care au contribuit la arestarea femeii au fost felicitați de ministrul de Interne, Luciana Lamorgese.

Cunoscută ca „a piccerella”, ceea ce înseamnă „cea mică”, Maria Licciardi ar fi fost, în realitate, „cea mare” atunci când vorbim despre clanurile mafiote din Napoli. Camorra este considerat chiar mai periculos decât Costa Nostra sau ‘Ndrangheta, principala activitate ilicită a grupării fiind traficul de droguri, însă nu numai.

Cum a ajuns femeia să fie lidera celei mai periculoase grupări din Italia

În 1980, „la rând” pentru preluarea șefiei grupării ar fi trebuit să fie unul dintre frații Mariei Lacciardi. Lucrul acesta nu s-a mai întâmplat, întrucât bărbatul a murit în închisoare, relatează ziaristul Roberto Saviano, expert în mafia italiană, conform ziarului Corriere della Sera.

Astfel, aceasta, în vârstă astăzi de 70 ani, a devenit noul lider al grupării Camorra, împreună cu alți doi frați ai săi. Mai mult, cei trei ar fi fost cunoscuți pentru cruzimea de care au dat dovadă, de-a lungul timpului.

Conform relatărilor presei din Peninsulă, Maria Licciardi este suspectată că ar fi comis mai multe infracţiuni, printre care crimă, extorcare, dar și fraudă, fiind deja condamnată, însă eliberată în 2009, după ispășirea unei pedepse de 8 ani.

Citește și: Domenico Paviglianiti, cunoscut drept „Capo di tutti capi”, a fost arestat în Spania

Articolul precedentBeatrice Mahler avertizează: numărul de infectări va crește din nou
Articolul următorIsărescu: „Există tendința să se spună că Banca Națională prognozează că prețurile vor crește cu 5,6%. Nu este așa”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.