Ciolacu vrea spectacol în Piața Victoriei

„Dacă el se transformă în protest, asta este altceva”, a precizat nonșalant liderul PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu consideră că cei de la guvernare se tem de eventualele proteste ale românilor, altfel nu se explică faptul că „limitezi protestele la 500 de persoane, dar ai voie să faci spectacole la 75.000”.

Acesta a explicat în emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3 că a acel HG care limita numărul de participanți a fost contestat deja în instanță, ba mai mult, dacă nu vor fi sorți de izbândă din această direcție, există două alte variante de proteste.  „Facem în Piața Victoriei un spectacol, dar dacă el se transformă în protest, asta este altceva, sau să facem un congres, Congresul PSD pe care să îl organizăm în Piața Victoriei. Ei (n.r. PNL) or să aibă congres, am înțeles că vor fi peste 5.000 de oameni într-o sală”, a precizat Marcel Ciolacu.

Aceste afirmații ale liderului social democrat au fost făcute după ce în spațiul public au circulat o serie de imagini cu premierul Florin Cîțu, care a participat la Electric Castel, la Bonțida (jud. Cluj).

PSD și AUR, pe aceeași „lungime de undă”

Opinia lui Marcel Ciolacu se află pe aceeași „lungime de undă” reprezentanții Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care de alfel, l-au invitat pe premierul Florin Cîțu să facă „testul adevărului”, după ce au găsit și explicația acestor limitări.

„Explicația este una cât se poate de simplă: Cîțu se teme de românii care ar putea ieși la proteste în număr mare în Piața Victoriei, dar bagă capul în poze, în medii perfect controlate de securiștii săi, ca să pară că poporul îl iubește. Îl invităm pe Cîțu la testul adevărului: permite o Mare Adunare Națională în Piața Victoriei, pentru ca românii să își spună cuvântul în legătură cu toate măsurile luate în ultimul an și jumătate de guvernarea PNL ori construită în jurul PNL?”, au declarat cei de la Partidul AUR.

Un lucru pe care însă pare că îl omite atât PSD, cât și AUR are legătură cu faptul că la aceste evenimente, potrivit HG 795/2021, participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau testați negativ Covid.

De altfel, PSD consideră că aceste condiționări nu justifică restrângerea dreptului la întrunire, „atâta timp cât, conform informațiilor oficiale, nu există date științifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate”, potrivit cererii de anulare a acestei Hotărâri de Guvern.

PSD a făcut ce a promis. A atacat HG ce limitează numărul participanților la proteste

Articolul precedentCondamnatul Dragoș Săvulescu (Dosarul Retrocedărilor din Constanța) a fost reținut în Grecia
Articolul următorCând ești pus pe împușcat, până și marmota pare amenințătoare