Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Autoritățile din China atrag atenția asupra apariției unui nou virus, relatează publicația britanică The Guardian.

Până în momentul de față, zeci de persoane s-au infectat cu un noul henipavirus Langya (LayV).

Virusul a fost detectat, pentru prima dată, în provinciile din nord-estul Shandong și Henan la sfârșitul anului 2018. Cu toate acestea, a fost identificat, în mod oficial, săptămâna trecută

Virusul a fost, probabil, transmis de la animale la oameni, au spus oamenii de știință din China. De asemenea, și autoritatea sanitară din Taiwan monitorizează răspândirea. Cercetătorii au testat animale sălbatice și au găsit ARN viral LayV în scorpioni, capre și câini.

La oameni, virusul a provocat mai multe simptome, printre care febră, oboseală, tuse, pierderea poftei de mâncare și dureri musculare.

Toate persoanele infectate cu noul virus au prezentat febră. Potrivit cercetătorilor din China, Singapore şi Australia sunt necesare mai multe cercetări pentru a înţelege mai bine bolile asociate acestui virus

Profesorul Wang Linfa de la Duke-NUS Medical School a declarat, pentru publicația de stat Global Times, că respectivele cazuri nu au fost fatale sau foarte grave.

În plus, acesta a transmis că, în prezent, nu există un motiv de panică și nu poate fi pusă problema unei pandemii.

Deocamndată, nu este clar dacă virusul poate fi transmis între oameni, au spus cercetătorii.

Printre cei infectați se află fermieri, dar și muncitori din fabrici.

Articolul precedentPentru a scăpa de polițiști, un hoț s-a ascuns într-un urs de pluș uriaș
Articolul următorPoliția Română a organizat exerciții de dresaj canin, în prezența unor copii din Ucraina: ”Aducem un zâmbet pe chipurile lor”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time