Foto: Facebook/Poliția Română
Foto: Facebook/Poliția Română

Mai mulți copii din Ucraina au fost spectatori la Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu, locul în care sunt dresați câinii care îi vor însoți pe polițiști în multiple misiuni.

Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu, una din cele mai mari unități de profil din lume, produce, crește și dresează câini de serviciu pentru nevoile structurilor Ministerului Afacerilor Interne, dar și pentru cele ale Sistemului Național de Apărare.

Momentele de dresaj canin au fost admirate de un grup de copii refugiați, veniți din Ucraina: ”Sigur nu facem minuni, dar măcar putem să aducem un zâmbet pe chipurile lor!”

Sărituri, mers la pas, șezut, culcat, câte și mai câte. Fiecare exercițiu de dresaj canin a fost demonstrat de către colegii noștri de la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, împreună cu partenerii lor patrupezi. Spectatorii? Un grup de tineri, printre care și câțiva copii refugiați, din Ucraina”, au transmis polițiștii, într-un mesaj publicat astăzi, 11 august, pe contul de Facebook.

Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu organizează, ca furnizor autorizat de formare profesională, cursuri de specializare a echipelor canine în categoriile de serviciu utilizate de structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne

Printre activități se numără patrulare şi intervenţie, prelucrare urme, descoperire cadavre umane, detectare produse: explozivi, stupefiante, tutun, căutare şi salvare, bio-detecţie), soldate cu dobândirea, de către conducătorii câinilor de serviciu, de competenţe profesionale necesare desfăşurării activităţilor specifice, simultan cu realizarea dresajului câinilor din dotare în categoria de serviciu în care aceştia vor fi folosiţi.

Articolul precedentPopulația din China se confruntă cu un nou virus. Acesta este asemănător coronavirusului și se transmite de la animale
Articolul următorMinisterul Finanțelor a publicat proiectul pentru rectificarea bugetului de stat. Cine pierde, cine câștigă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time