Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Ministerul Finanțelor a pus astăzi în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022.

În urmă cu puțin timp, premierul Nicolae Ciucă asigura că rectificarea bugetară va asigura „perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei”.

Potrivit documentului, literele scrise negru pe alb arată că bugetul de stat pe anul 2022 se majorează la venituri cu suma de 21.493,9 milioane lei, iar la cheltuieli se majorează cu suma de 64.552,7 milioane lei credite de angajament și cu suma de 26.447,2 milioane lei credite bugetare, iar deficitul se majorează cu suma de 4.953,3 milioane lei.

Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 29.941,6 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 32.591,0 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 2.649,4 milioane lei”, se detaliază în nota de fundamentare care poate fi studiată pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În ceea ce privește majorarea, pe sold, cu 26.447,2 milioane lei, a cheltuielilor bugetului de stat anul 2022, se detaliază că au fost suplimentate creditele bugetare la Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Sănătății, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ministerul Justiției, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Public, Ministerul Economiei, Ministerul Educației, Ministerul Sportului, Academia Română.

Totodată, s-au diminuat creditele bugetare ale ordonatorilor principali de credite, între care sunt menționate, în principal Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Culturii, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Finanțelor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul Superior al Magistraturii, Curtea de Conturi.

Articolul precedentPoliția Română a organizat exerciții de dresaj canin, în prezența unor copii din Ucraina: ”Aducem un zâmbet pe chipurile lor”
Articolul următorAfacerist din Suceava arestat pentru lovire sau alte violenţe, șantaj şi lipsire de libertate. Victima, un băiat de 11 ani