Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul României a venit cu detalii referitoare la rectificarea bugetară, dând asigurări că aceasta este și va rămâne una pozitivă.

În egală măsură, Guvernul va asigura banii necesari pentru investiții și pentru funcționarea serviciilor publice.

Nicolae Ciucă: ”Rectificarea bugetară pe care o vom aproba asigură perspectiva unei bune funcționări a serviciilor publice oferite cetățenilor, plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei”

Potrivit declarațiilor, prioritatea o reprezintă finanțarea măsurilor guvernamentale incluse în pachetele de sprijin pentru economie și pentru cetățeni.

În același timp, vor fi reduse cheltuielile pentru bunuri și servicii ale tuturor ministerelor.

Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie, așa cum ne-am angajat prin Programul „Sprijin pentru România”. Bugetul schemei de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei”, a scris premierul astăzi, 11 august.

Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că vor fi menținute măsurile de protejare a cetățenilor, de susținere a serviciilor publice esențiale – activitățile în spitale, în școli, în toate instituțiile statului -, precum și activitatea din industria alimentară și a IMM-urilor.

România se află la jumătatea perioadei de implementare a deciziei de compensare a creșterii prețului la carburanți și, de la momentul luării deciziei, prețul la carburant a scăzut

Prin urmare, la sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a efectelor măsurii guvernamentale, o soluție bună având în vedere că am putut cu toții să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea prețului la carburanți. Valorificăm toate oportunitățile de finanțare pe care le avem din fonduri naționale și europene și le punem în valoare în beneficiul cetățenilor români și al economiei naționale”, a conclus Nicolae Ciucă.

Articolul precedentIncendiu de amploare în insula Thassos, locul de vacanță preferat de români
Articolul următorUn turist din Pitești și-a scrijelit numele pe zidurile Cetății Sarmizegetusa
Jurnalist full-time / Pesimist part-time