Foto: Wikipedia/Sarmizegetusa Regia
Foto: Wikipedia/Sarmizegetusa Regia

Un bărbat din Pitești a profitat de ”calitatea sa de turist” și a vandalizat zidurile Cetății Sarmizegetusa, scrijelindu-și numele, cu un obiect ascuțit.

Potrivit polițiștilor, a fost întocmit un dosar penal, după ce acesta ar fi vandalizat două ziduri ale fortificației dacice.

În urma verificărilor efectuate de jandarmi, s-a constatat că, pe pietre, erau scrijelite mai multe nume. La investigații a participat și un arheolog.

Plictiseala- invocată ca motiv pentru distrugerea zidurilor cetății Sarmizegetusa

Bărbatul, fiind întrebat cu privire la motivul pentru care a distrus monumentul istoric, le-a spus colegilor faptul că nu există un motiv anume, ci că a făcut-o din plictiseală”, arată jandarmii din Hunedoara, potrivit publicației Descoperă.ro.

Au fost sesizați polițiștii din Orăștie, oamenii legii stabilind că vinovatul este un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Piteşti, judeţul Argeş.

Polițiștii au explicat că actul de vandalism a avut loc în cadrul unei vizite turistice la cetatea Sarmisegetusa Regia.

Turistul din Pitești a scrijelit ”prin frecare cu un obiect dur-ascuțit” diferite înscrisuri pe două blocuri de piatră care fac parte din monumentul istoric

În acest context, IPJ Hunedoara a ținut să precizeze că a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru distrugere.

Reamintim că toate cele 6 fortărețe (Sarmizegetusa Regia, Luncani – Piatra Roșie, Costești – Blidaru, Costești – Cetățuie, Căpâlna și Bănița) care au format sistemul defensiv al lui Decebal, fac acum parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Articolul precedentNicolae Ciucă, despre rectificarea bugetară: ”Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie”
Articolul următorRyanair anunță majorarea prețurilor biletelor în următorii 5 ani: „Era biletului de 10 euro s-a terminat”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time