Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Aproximativ 4.000 de câini din rasa beagle sunt oferiți spre adopție, după ce o organizație de protecție și salvare a animalelor a început să-i scoată dintr-o unitate din Virginia, transmite Reuters.

Angajații de aici îi creșteau pentru a fi vânduți la laboratoare pentru experimente cu medicamente.

Va dura 60 de zile pentru a salva toate aceste animale și pentru a lucra cu partenerii noștri din adăposturile din toată țara. Colabărăm cu ei pentru a găsi familii iubitoare pentru toți acești câini”, a declarat Kitty Block, președinte și director al U.S. Humane Society.

Adăposturile de la South Elgin, Illinois, până la Pittsburgh au început, deja, să se ocupe de câinii beagle

Patrupedele vor fi examinate din punct de vedere medical. De asemenea, aceștia vor fi vaccinați și tratați, înainte de a fi plasați spre adopție.

În mai, Departamentul de Justiție al SUA a dat în judecată unitatea din Virginia, acuzând încălcări ale legii privind bunăstarea animalelor.

În iunie, compania-mamă, Inotiv Inc, a declarat că va închide unitatea. Totuși, o lună mai târziu, compania continua să funcționeze, nefiind nici măcar amendată.

Inspectorii guvernamentali au descoperit că patrupedele erau ucise în loc să primească îngrijire pentru afecțiuni ușor de tratat. După, ajungeau în laboratoare care efectuează experimente pentru industria farmaceutică

În plus mamele puilor erau înfometate, chiar dacă alăptau și, într-un final, erau lăsate să moară.

Mâncarea pe care puii o primeau conținea viermi, mucegai și fecale. De asemenea, 25 de pui de beagle au murit din cauza expunerii la frig. Unii au fost răniți când au fost atacați de alți câini, în condiții de supraaglomerare a anunțat Humane Society într-un comunicat.

Bill Stanley, un senator de stat republican pentru Virginia, a declarat că efortul de salvare a câinilor beagle a început în urmă cu ceva vreme.

Am încercat închid această companie încă din 2019, dar nu am avut succes. Au trecut anii, dar nu am încetat niciodată să luptăm”, a transmis senatorul.

Articolul precedentRyanair anunță majorarea prețurilor biletelor în următorii 5 ani: „Era biletului de 10 euro s-a terminat”
Articolul următorTinerii aflați în grija statului pot primi o indemnizație lunară de 2.500 lei, dacă studiază sau lucrează
Jurnalist full-time / Pesimist part-time