Foto: Facebook/Vișinel Bălan
Foto: Facebook/Vișinel Bălan

Tinerii aflați în grija statului pot primi 2500 lei lunar, până la 26 de ani, a transmis Vișinel Bălan, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Singura condiție este ca aceștia să studieze sau să aibă un loc de muncă.

Măsura va intra în vigore începând cu data de 28 septembrie 2022

Obținerea acestei indemnizații lunare este rezultatul eforturilor ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea și al colegilor mei din Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție”, a precizat Vișinel Bălan, într-un text distribuit pe contul de Facebook.

Tinerii din centre, care au împlinit 18 ani și vor să învețe în continuare sau să muncească, sunt ajutați cu o indemnizație de 2 500 de lei pe lună

Potrivit declarațiilor oferite de vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, este vorba despre un ajutor considerabil pe care îl primesc acești tineri, în urma modificării Legii Copilului, însă doar dacă solicită această indemnizație.

Tinerii care aleg să-și continue studiile într-o formă de învățământ la zi sau au un loc de muncă, primesc această sumă până la finalizarea studiilor, nu mai târziu de 26 de ani. Ei beneficiază astfel de sprijin important în tranziția de la sistemul de îngijire spre perioada ulterioară părăsirii acestui sistem”, se arată în comunicat.

Articolul precedent4.000 de câini beagle au fost salvați din laboratoare care efectuează experimente pe animale
Articolul următorUn director din Iași nu a reușit să ia examenul organizat chiar de el însuși
Jurnalist full-time / Pesimist part-time