Sursa: Shutterstock

O femeie din județul Olt este cercetată pentru dare de mită, după ce a încercat să convingă cu bani un polițist din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt să o primească la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, femeia a recurs la acest gest deoarece nu avea programare pentru a putea intra în sala de examen, astfel că i s-a părut firesc să pună niște bani într-un dosar.

În loc să fie testată pentru obținerea permisului de conducere, femeia a dobândit însă calitatea de inculpată și a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt stabilind în sarcina acesteia o serie de interdicții.

Totul a avut loc săptămâna aceasta, după ce ofițerul de poliție din cadrul SRPCIV Olt a sunat la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza că i se oferise o sumă de bani. Ulterior, femeia care încercase să îl mituiască a fost prinsă în flagrant.

La data de 09.08.2022, ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au realizat acțiunea de prindere în flagrant a unei persoane fără calitate specială, care a oferit o sumă de bani cu titlu de mită unui ofițer de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Olt.

În fapt, persoana în cauză s-a prezentat la sediul SRPCIV Olt pentru a susține examenul de obținere a permisului de conducere, deși nu avea programare în acest sens.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că aceasta a pus o sumă de bani în interiorul unui dosar pe care l-a înmânat ofițerului de poliție, care avea atribuții de examinare și supraveghere a sălii de desfășurare a probei teoretice, cu scopul de a-l determina să-i permită susținerea probei”, se detaliază într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentMarile rețele de magazine din Europa iau măsuri pentru reducerea consumului de curent electric
Articolul următorTesla vrea să se extindă pe piața auto din România