Incendiu Thassos
Incendiu Thassos. Sursa foto : librtatea.ro

Un incendiu de amploare izbucnit în pădurea din Potamia a creat îngrijorări printre românii aflați în vacanță pe Insula Thassos din Grecia, în noaptea de miercuri spre joi, potrivit antena3.ro.

Sute de pompieri, şase avioane şi şase elicoptere intervin în Thassos pentru stingerea incendiilor de vegetaţie

Pompierii au intervenit toată noaptea pentru stingerea incendiului, elicopterele acționând de dimineață. Turiștii au anunțat incidentul pe grupurile de Facebook, întrebând dacă ar trebui să plece acasă. „Vedem focul. Oare ar trebui să plecăm acasă? Vă întreb pentru că nu știm ce să facem”, a întrebat cineva.

O pădure a fost cuprinsă de flăcări, în apropiere de Golden Beach, o plajă frecventată de foarte mulţi turişti români. Potrivit localnicilor, incendiul a izbucnit miercuri seară şi s-a extins rapid. Vântul puternic a permis extinderea flăcărilor, îngreunând intervenţia pompierilor. Câţiva copaci s-au prăbuşit după ce au fost cuprinși de flăcări, doi voluntari care ajutau la stingerea incendiului fiind răniţi. Autorităţile fac apel la calm şi încearcă să ţină situaţia sub control.

Reprezentanții Forum Thassos au transmis un set de recomandări

„Până la stingerea sau până când focul va putea fi ținut sub control, VĂ RUGĂM să limitați deplasările pe insulă, astfel încât circulația mașinilor de pompieri și ale voluntarilor să fie prioritizate. Întreaga comunitate locală cât și autoritățile în măsură sunt mobilizate pentru stingerea incendiului. Mașini de pompieri și echipamente au sosit deja de pe continent pentru a ajuta”, este mesajul celor de la Forum Thassos. Dan Adrian Drăgan, un român stabilit în Thassos și unul dintre administratorii grupului de Facebook Forum Thassos a povestit, într-o postare pe rețeaua socială, momentele prin care a trecut de când a aflat despre incendiul de pe insulă. El spune că localnicii s-au implicat și au ajutat cum au putut pentru stingerea incendiului, iar turiștii nu ar trebui să între în panică pentru că focul va fi stins.

Drăgan Dan a transmis următoarele: „Focul s-a tot extins. A venit un feryboat special cu echipament de stingere a incendiilor. Mesajul autorităţilor este ca turiştii să-şi păstreze calmul şi să lase autorităţile să-şi facă treaba. Să nu blocheze căile de acces, drumurile sau să plece de pe insulă că nu sunt afectate zonele turistice.”

Autoritățile au anunțat din timp că există pericolul incendii forestiere. Începând de luni, 8 august, este interzis accesul în zonele forestiere din insula Thassos din cauza riscului de incendiu, nefiind permisă circulația pe drumul Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic. Turiștii nu vor mai putea ajunge la plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise.

Un avion cargo s-a prăbușit în Grecia. Toți cei prezenți la bord au murit

Articolul precedentTesla vrea să se extindă pe piața auto din România 
Articolul următorNicolae Ciucă, despre rectificarea bugetară: ”Alocăm fonduri suplimentare susținerii investițiilor importante în economie”