Rynair
Rynair . Sursa foto: wikipedia


Zborurile la prețuri promoționale nu vor mai fi practicate de către Ryanair din cauza prețului crescut al combustibilului, a anunțat managerul companiei aeriene, potrivit digi24.ro.

Prețurile biletelor de avion se vor majora în următorii 5 ani

Potrivit directorului executiv Michael O’Leary, „era” biletului de 10 euro s-a terminat, prețul mediu al zborurilor operate de compania aerienă urmând să fie majorat de la aproximativ 40 de euro, cât a fost anul trecut, la aproape 50 de euro. Creșterea tarifelor va avea loc în următorii cinci ani, a declarat directorul executiv al Rynair, subliniind că în următorii ani nu vor mai exista prețuri promoționale de un euro, 0,99 euro sau 9,99 euro. În opinia lui Michael O’Lear, oamenii nu vor renunța la transportul aerian, precizând că se așteaptă ca pasagerii să aleagă soluții care presupun costuri mai mici, decât să nu mai călătorească.

„Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la prețuri”, a declarat Michael O’Leary

Zborurile comerciale generează la ora actuală aproape 2,4% din emisiile globale de CO2, sectorul confruntându-se cu presiuni pentru reducerea impactului asupra climei,  inclusiv și cu campanii pentru convingerea oamenilor să opteze pentru călătorii feroviare și rutiere. Michael O’Leary a susținut că transportul rutier și transportul maritim generează mai multe emisii de CO2 în general, afirmând că demersul privitor la reducerea emisiilor provenite de la călătoriile aeriene este „deplasat”. Potrivit acestuia, Michael Ryanair investește în avioane care să fie mai eficiente din punct de vedere al consumului de carburanți.

Ryanair este o companie aeriană irlandeză de tip low-cost, deținută de Ryanair Holdings plc, cea mai mare din Europa, depășind la numărul de pasageri și profit toate companiile aeriane, inclusiv cele ce nu sunt low-cost. Ryanair a fost fondat în 1985 de irlandezul Thomas Anthony Ryan (1936-2007), manager (1956-1975) la Aer Lingus, la acea vreme companie de stat, individ cu spirit antreprenorial renunță la siguranța și confortul de a fi manager la Aer Lingus, cea mai mare companie aeriană Irlandeză din acea vreme, pentru a înființa o companie de leasing aerian.

Ce compensații pot primi românii ale căror zboruri au fost anulate





Articolul precedentUn turist din Pitești și-a scrijelit numele pe zidurile Cetății Sarmizegetusa
Articolul următor4.000 de câini beagle au fost salvați din laboratoare care efectuează experimente pe animale